Logo Lyreco
Vores egen virksomhed

Klimavenlige måder at rejse på

Hos Staples i Växjö tester vi nye måder at gøre vores rejser grønnere på

Samtidig med at vi leder efter nye måder til, hvordan vi kan mindske udslippene fra vores transporter, så arbejder vi også for at mindske indvirkningen på miljøet fra vores medarbejderes rejser. Med hensyn til forretningsrejser, så har vi en tydelig politik. Vi siger ja til tog og bus, nej til fly, og okay til bil, hvis det er den eneste løsning. Det er en lidt større udfordring at få flere til også at rejse klimavenligt til og fra arbejde. I Växjö deltager vi i initiativet ”Rejs grønt i grønne Kronoberg len”, som lige netop har til formål at gøre det nemmere at rejse klimavenligt mellem hjem og arbejdsplads.

Det er et fantastisk initiativ, hvor vi sammen med regionen og andre virksomheder ser, hvordan vi kan gøre det nemmere for medarbejderne at vælge at køre elcykel, køre sammen eller tage bussen til arbejdet.

På vores lager i erhvervsområdet Nylanda nordvest for Växjö arbejder et par hundrede ansatte. Området ligger ca. 10 km fra Växjö centrum og ikke langt fra lufthavnen. Her er der i alt lidt over 10 virksomheder med ca. 1.000 ansatte. På sigt er det planen, at fire til fem gange så mange skal arbejde her. På grund af afstanden til byen og en begrænset adgang til offentlig transport tager de fleste i dag bilen til arbejde. Men der er flere muligheder på vej. Samarbejdet for en mere grøn måde at rejse på i Nylanda startede sidste år, og vi nåede at påbegynde en del aktiviteter, men da pandemien kom, var vi nødt til at pause arbejdet. Nu satser vi på en omstart og håber på at komme rigtigt i gang i løbet af 2021.

Tanken bag ”Rejs grønt i grønne Kronoberg len” er, at regionen hjælper de medvirkende virksomheder med at analysere, hvordan medarbejderne rejser i dag, og foreslår ændringer, der kan bidrage til mindskede udslip. Derefter tester virksomhederne nogle forskellige løsninger, indfører dem, der fungerer godt, og derefter foretager regionen en evaluering.

Indtil videre har vi bl.a. prøvet at tilbyde interesserede medarbejdere at bruge en elcykel til at komme til og fra arbejde i stedet for at tage bilen. Otte medarbejdere takkede ja til tilbuddet, og fire af dem har købt ”deres” cykel fri. Lidt over ti medarbejdere cykler på arbejde på almindelige cykler, og det gjorde de også inden testperioden.

 

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form