Logo Lyreco
Plant-for-the-Planet

Plant-for-the-Planet

illustration, vektor, genbrug, symbol, vektor, tegn, billede, business, design, eco, label, tekst, figur, grafik, salg, kunst, silhuet, banner, blad, element


Vi arbejder tæt sammen med en af verdens førende velgørenhedsorganisationer, som planter træer over hele verden. Plant-for-the-Planet fører arven videre efter FN's Billion Tree-kampagne, som har plantet mere end 14 milliarder træer på verdensplan. De har desuden uddannet tusindvis af børn til klimaambassadører i deres lokalsamfund.

Plant-for-the-Planet er et studenterinitiativ stiftet i januar 2007. Det har sit udspring i en skoleopgave om klimakrisen udarbejdet af den da niårige Felix Finkbeiner. Inspireret af Wangari Maathai, der havde plantet 30 millioner træer i Afrika, skitserede han en vision i slutningen af sin opgave, hvor børn kunne plante en million træer i hvert land i verden som en måde at balancere CO2-regnskabet på.

Plant for the Planet

Sidenhen har Plant-for-the-Planet udviklet sig til en global bevægelse, og over 46.000 klimaambassadører er blevet udpeget verden over. De betragter sig selv som et initiativ af verdensborgere, der støtter klimaretfærdighed gennem en samlet reduktion i udledning af drivhusgasser og en ligelig fordeling af CO2-udledning på tværs af alle mennesker i verden.

Plant-for-the-Planets 3-punktsplan for at redde vores fremtid

1.

Plant 1.000 milliarder træer
Træplantningsinitiativ, som skaber fokus på klimakrisen Over 14 milliarder træer er blevet plantet på verdensplan siden 2008.

2.

Lad fossile brændstoffer blive i jorden
Plant-for-the-Planet viderefører arven fra FN's Billion Tree-kampagne.

3.

Bekæmp fattigdom gennem klimaretfærdighed og uddannelse af børn
Der har været afholdt 800 træplantningsakademier med deltagelse af 46.000 børn i 51 lande.

barn, græs, sjov, sommer, udendørs, fritid, kvinde, natur, lykke, familie, folk, park, picnic, pige, sidde, samvær, glæde, dreng, nydelse, mand

Staples og Plant-for-the-Planet-akademier

Staples vil afholde 9 akademier pr. år i Europa.

På et Plant-for-the-Planet-akademi lærer børn om alle de vigtige detaljer i klimakrisen og global retfærdighed. Børn, som allerede er involveret i projektet, fortæller om, hvad børn kan gøre for at udvikle deres egne projekter, og de lærer at holde foredrag og arrangere beplantningsinitiativer.

""Det var virkelig en fantastisk oplevelse at deltage i det første Plant-for-the-Planet-/Staples-akademi. Som leverandør var det fantastisk at se projektet blive til virkelighed. 
Den store entusiasme og begejstring, som børnene udviste for "bæredygtighed", demonstrerede dette meget vigtige emne og dybden af deres viden. Dette blev gjort endnu mere meningsfuldt med den fælles træplantning." 
Janina Singer, 3M.

Plant-for-the-Planet-akademier i Tyskland

Som en del af vores nye miljøprogram, Easy on the Planet, afholder Staples Plant-for-the-Planet-akademier rundt omkring i Europa, hvor børn lærer om betydningen af klimaforandringer og om hvilke tiltag, der er nødvendige for at reducere skader på miljøet. I oktober og november afholdt vi to akademier i Tyskland - ét i Rheinland-Palatinate-klosteret Karthaus i Konz, og det andet på Sachsenwaldschule Gymnasium Reinbek.

I alt 90 børn fra mere end 25 skoler lærte om klimakrisen, blev opmuntret til at komme med idéer til deres egne klimaprojekter og fik kompetencer til at blive klimaambassadører.

Børnene var også med til at plante 13 frugttræer, som vil forsyne lokalsamfundet med frisk frugt i mange år fremover. Denne praktiske erfaring viste dem, at selv en lille, positiv forandring kan have en varig indflydelse på miljøet.

   

Staples Business Advantage afholder Norges allerførste Plant-for-the-Planet-klimaakademi for børn i Jessheim

Staples Business Advantage Norway, Plant-for-the-Planet og Skogselskapet samarbejdede om at afholde de allerførste norske Plant-for-the Planet-undervisningsworkshops. Mere end 50 lokale skoleelever deltog i begivenheden, tæt på vores hovedkontor i Oslo. Som en del af vores nye miljøprogram, Easy on the Planet, afholder Staples akademier rundt omkring i Europa, hvor børn lærer om betydningen af klimaforandringer og om hvilke tiltag, der er nødvendige for at reducere skader på miljøet. Staples Business Advantage Norway samarbejder med vore partnere og kunder om at reducere miljøpåvirkningen fra vore aktiviteter og finde nye måder, vi kan tjene og støtte vore lokalsamfund på.

 

 • 50 børn lærte om klimaforandringer, så de kunne blive klimaambassadører.
 • Børnene plantede 150 rødgraner
 • Dette var det første Plant-for-the-Planet-akademi i Norge


"Vi havde en fantastisk dag, og vi er sikre på, at børnene vil huske, at de plantede deres eget træ for at begrænse klimaforandringerne. Præsentationen var meget informativ og velegnet til aldersgruppen. Tak for en fantastisk dag!" - en lærer på Jessheim grundskole

   

Staples Business Advantage France afholder to Plant-for-the-Planet-akademier for børn i Survilliers

Staples Business Advantage France, Plant-for-the-Planet og Survilliers kommune gik sammen for at afholde to undervisningsworkshops for mere end 100 lokale skoleelever, tæt på vores hovedkontor. Denne begivenhed markerer begyndelsen på vores partnerskab og Staples' Easy on the Planet-program. Dette akademi blev afholdt for at lære børn om betydningen af klimaforandringer og om hvilke tiltag, der er nødvendige for at reducere skader på miljøet. Staples og vore partnere er forpligtede til at minimere miljøpåvirkningen af vore aktiviteter og til at yde en service til vore lokalsamfund.

 • 101 børn lærte om klimaforandringer, så de kunne blive klimaambassadører.
 • Børnene plantede 24 æbletræer og 16 pæretræer.


Akademiet gav desuden Survilliers rådhus mulighed for at arrangere en ugelang begivenhed for lokale skolebørn, baseret på temaet "beskyt planeten". Mange deltagere kom for at rydde op i parken ved rådhuset og plante blomster til næste forår. Akademiet har været med til at skabe større opmærksomhed omkring miljøproblemer i hele byen.

"Vi deltog i projektet med stor glæde. Det var nemt at overbevise vores skole om at være en del af begivenheden. Over to dage var mere end 100 skolebørn med til en spændende begivenhed. Kvaliteten af programmet og Plant- for-the-Planets talere har hjulpet skoleeleverne med at blive ambassadører i lokalsamfundet." - Jean-Noël Moisset

   

Det første Plant-for-the-Planet-akademi for børn i Tyskland.

I Lindlar i Tyskland afholdt Staples Business Advantage en akademi-workshop sammen med Plant-for-the-Planet for at markere lanceringen af vores Easy on the Planet-program.

 • 35 børn blev undervist i klimaforandringer for at blive "klimaambassadører".
 • Børnene plantede fem lindetræer
 • Det første Staples-akademi i Lindlar nær Køln
 • Udendørs museum, 40.000m²
 • Leverandørerne blev inviteret

Akademierne er noget helt særligt, som børn burde opfordre andre børn til at deltage i. Fra deres jævnaldrende får deltagerne vigtige baggrundsoplysninger om klimakrisen, og de ser for sig, hvor sjovt det kan være at plante træer og blive involveret i klimaarbejdet.

Akademierne henvender sig til børn mellem 8 og 14 år, og deltagelse i et akademi er gratis for børn!

Plant-for-the-Planet-akademier er anerkendt som et officielt projekt under FN-tiåret for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (2005-2014) - et uddannelseskoncept, som tilskynder til en bæredygtig tankegang og handling blandt børn og voksne. Vi må lære, at vores handlinger i dag vil påvirke livet for vores børn og børn af mennesker i andre dele af verden. Med FN-tiåret for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling har FN forpligtet sig til at styrke denne pædagogiske tilgang.

Plant for the Planet

De første klimaambassadører uddannet i Sverige

Borås, Sverige – Staples har afholdt den første akademi-workshop i Sverige nogensinde. Begivenheden blev afholdt i samarbejde med Plant-for-the-Planet i september for at markere begyndelsen på vores partnerskab og Staples' Easy on the Planet-program. Akademiet markerede vores indsats for at minimere belastningen af miljøet og uddanne vores kunder og lokalsamfundet i at forbedre deres indsats på miljøområdet.

 • 50 børn blev undervist i klimaforandringer for at blive "klimaambassadører".
 • Børnene plantede 100 birketræer
 • Det første Staples-akademi i Sverige


Johan Linderstad fra Environmental Communication i Borås Stad - en af deltagerne på akademiet:

"Jeg synes, det var et rigtig godt og prisværdigt initiativ, at Staples skabte bevidsthed om problemstillinger i forhold til klima og bæredygtighed for skolebørn ved at arrangere Sveriges første Plant-for-the-Planet-akademi i dag. Der er behov for mere viden, men først og fremmest er der behov for konkrete handlinger i forhold til de klimaændringer, som er en af de mest afgørende faktorer, som menneskeheden står overfor, og som vi bliver nødt til at gøre noget ved. Alle bør bidrage til, at samfundet bliver mere bæredygtigt, og dermed mener jeg både os selv som enkeltpersoner, kommuner, amter og ikke mindst virksomheder. "

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form