Logo Staples

BREAKSPACE – det rigtige rum til en pause

Del via:

De rum vi lever i, former hvem vi er, og sætter på en måde grænserne for vores mulighed for at lykkes med det, vi gerne vil. Det sted, vi har valgt at kalde BREAKSPACE, kan påvirke vores energiniveau og humør. Når det er indrettet rigtigt, kan det motivere os og få os i gang – eller bare hjælpe os med at geare ned og lade op. Et sted til en pause er et sted til at få ny energi.

Uanset om du arbejder hjemmefra eller i et rum fyldt med mennesker, så har du en gang imellem brug for en pause. Hvem kan virkelig være produktiv i otte timer i træk? Kun en femtedel af arbejdsstyrken, lyder det fra en nylig meningsmåling fra det britiske websted VoucherHound. Resten er ifølge meningsmålingen kun rigtigt produktive i omkring tre timer om dagen.

Så det er indlysende, at en god pause fra dit arbejde faktisk kan forøge din produktivitet, når du vender tilbage til arbejdet. Og når der er et godt BREAKSPACE, hvor du kan geare ned, er der noget andet at se frem til end bare den endeløse bladren på din smartphone.

De bedste pauseområder er dem, der gør det nemt for medarbejdere at sætte tempoet ned, slappe af og lade op, så de kan være mere produktive og kreative, når de kommer tilbage til arbejdet. Når rummet fungerer, så fungerer alt. Her kan du se, hvordan Staples kan hjælpe dig:

 

Bevar roen

Uanset hvilket SPACE, du arbejder i, er det et must med et stille hjørne eller et pauseområde, som kan skabe et øjebliks ro, refleksion og genopladning. Med så mange potentielle stressfaktorer i løbet af en arbejdsdag – fra truende deadlines, til uventede opkald, møder eller problemer, der skal løses – så er det afgørende for ethvert arbejdssted at skabe en oase af ro.

Undersøgelser viser, at meditation beroliger sindet, nulstiller vores tanker og giver plads til nye idéer. Og forskning fra en af verdens største business schools har påvist, at blot 15 minutters åndedrætsøvelser eller anden stressreducerende meditation kan resultere i "mere rationel tænkning, når der træffes forretningsmæssige beslutninger". Uanset om du arbejder hjemmefra eller på kontoret, skal du derfor sørge for, at der er et BREAKSPACE, hvor du og dine kolleger kan slappe af og tage en pause.

 

Hav det sjovt

Rekreative aktiviteter, som læsning eller videospil, er også blevet påvist at afslappe og stimulere sindet, hvilket opmuntrer os til at tænke på nye måder og se nye sammenhænge. Et BREAKSPACE kan have bøger eller et spil, som bidrager til samarbejde og teamfølelse, det kan alt sammen hjælpe til at nedbryde den daglige stress, uanset hvor du arbejder.

De førende arbejdspladseksperter hos WeWork er enige. De har sofaborde på deres arbejdspladser rundt om i verden, som er udrustet med f.eks. kinaskak og spillekort sammen med flotte kunstbøger og andre ting, som hjælper medarbejderne med at geare ned i et par minutter og stimulere deres kreative fantasi. Læsning er en fantastisk måde at slappe af på – MindLab International ved University of Sussex har konkluderet, at det reducerer stress med 68 % – mere end at lytte til musik (61 %) eller at gå en tur (42 %).

Store virksomheder som Facebook og Google er kendt for at tilbyde videospil og andre adspredelser til medarbejderne, så de kan holde deres hårdtarbejdende medarbejdere skarpe på lang sigt. Korte pauser med mobilspil, især i løbet af eftermiddagen eller på tidspunkter med lav energi, er også en god måde at forfriske hjernen på. 

 

Genopladning er vigtigt

Intet BREAKSPACE er komplet uden en nem kop kaffe inden for rækkevidde. Hold dit pauserum komplet udstyret med lækre ting, sammen med kopper, snacks og andre forfriskninger som frisk frugt og proteinbarer, som giver dig og dit team fornyet energi.

Men kaffen gør faktisk mere end bare at holde os vågne: En undersøgelse i Journal of Psychopharmacology konstaterede, at kaffedrikkere har et mere positivt syn på deres kollegaer og er mere tilbøjelige til at deltage i gruppeaktiviteter på jobbet. En ret fantastisk bivirkning, hvis du spørger os. Og kaffe er desuden blevet påvist at gøre os klogere, gladere og mere energiske. Uanset om det er en espresso, latte, te eller anden energigivende drik, skal du sørge for, at der er lidt koffein i nærheden til at tænde gnisten igen.

Få mere at vide om, hvordan du skaber et godt BREAKSPACE, og se Staples' løsninger til mad og pauserum. 

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form