Logo Lyreco

Vand er penge

Del via:
Diversey

Et rent miljø er et sundt, produktivt miljø. Især i foråret er der tradition for at sikre en ren arbejdsplads, kontor eller butik. Kort sagt, vi fatter en spand, tilsætter vand og noget rengøringsmiddel og begynder at skrubbe og aftørre.

For at gøre dette muligt, bestiller, transporter og opbevarer vi produkter, der indeholder op til 99% vand. Da vand er vidt tilgængeligt i Europa, er der en stor mulighed for besparelser her. Brug af fortyndede produkter belaster ikke kun miljøet med unødvendige omkostninger, det belaster også dit budget.

Vand er nøglen
Lad os gøre det klart: Vand er en af de vigtigste komponenter i effektiv rengøring og derfor en hovedingrediens i alle rengøringsmidler. Men det kan tilsættes på forskellige tidspunkter under transporten af et produkt. Når produkter bliver købt i en klar-til-brug formulering, er den samlede mængde af produkt og emballage meget høj. For brugeren medfører det højere omkostninger til transport, opbevaring og håndtering af affald. For ikke at nævne administration og logistik.

Koncentrerede rengøringsmidler er et godt alternativ, som dramatisk reducerer omkostningerne på forskellige niveauer. Der er forskellige muligheder at vælge imellem.

Opnå mere med mindre
Rengøringsmidler findes i mange varianter, der er egnede til forskellige behov. Generelt er der tre typer af formuleringer:

  • klar-til-brug såsom glasrens i bruseflasker
  • standard koncentrater, typisk i 1-5 liter emballager som universalrengøringsmidler
  • professionelle superkoncentrater, typisk i 1 liter flasker eller poser


Et koncentrat er et produkt designet til at levere tilsvarende ydeevne som en klar-til-brug variant, men med et langt lavere forbrug. Fortynding med vand sker på brugernes arbejdsplads i stedet for på fabrikken.

Når man går fra klar-til-brug til superkoncentrater reduceres produktmængden og de relaterede omkostninger med op til 100 gange. Når man går fra standardkoncentrater til superkoncentrater reduceres dette 4 gange.

Forestil dig den potentielle besparelse i penge, opbevaring og transport. Der er en betydelig omkostning involveret i at transportere alt dette vand omkring og i processen samles et mindre bjerg af plast og papaffald samt en enorm udledning af CO2.

Doseringsudfordringen
Nu er du muligvis allerede interesseret i at skifte til højere koncentrerede rengøringsmidler, men med den høje koncentration kommer en udfordring: At anvende den rigtige mængde på en sikker måde.

Med koncentrationsniveauer på 0,2%, kan dosering af den rette mængde af koncentratet i spand eller bruseflaske ikke blot gøres på fornemmelse. Empiriske undersøgelser viser, at uden hjælpemidler til dosering er overforbruget af standardkoncentrater over 30% og i tilfælde af superkoncentrater endda over 100%.

For ikke at modvirke besparelserne, er der et vist behov for at implementere hjælpemidler til dosering sammen med koncentraterne. Dosering skal udføres korrekt hver gang, uanset hvem der gør det. De mest pålidelige muligheder er lukkede systemer, der ikke kan manipuleres, som Diversey's SmartDose.

Vælg det rette system
Et system der løser doseringsudfordringen for din virksomhed bør virke uden behov for omfattende uddannelse. Intuitive ikoner og doseringsmekanismer er forudsætninger for at sikre hurtig accept hos brugerne. Med et egnet doseringssystem har du total omkostnings- og forbrugskontrol og kan reducere dit samlede forbrug.

Udover brugervenlighed og pålidelighed er brugersikkerhed et vigtigt aspekt, når du vælger et doseringssystem. Hvis det bruges efter hensigten, sikrer et lukket system til enhver tid at operatøren ikke kommer i kontakt med ufortyndet kemi.

En egenskab som er værd at forholde sig til er for eksempel, om beholderen kan åbnes. Dette indebærer en risiko for spild af større mængder eller for genopfyldning med ethvert produkt, så brugeren aldrig kan være sikker på, at etiketten viser de korrekte oplysninger. Et andet vigtigt aspekt er, hvorvidt beholderen kan dryppe eller lække efter dosering.

Bæredygtige alternativer
Eco-labels are a great indicator to help us to choose environmental friendly alternatives. When it comes to concentration and dosing the complexity is too high to be captured by an eco-label alone. Even ready-to-use products can rightfully receive an eco-label for their environmental friendly ingredients, however the eco-labeled concentrated version will be even friendlier to the environment. These two approaches are (almost) completely complementary too each other. So when making the move to more concentrated cleaning detergents, keep an eye out for eco-labeled or even plant based cleaning agents that fit your needs.

Miljømærker er en vigtig indikator til at hjælpe os med at vælge miljøvenlige alternativer. Når det kommer til koncentration og dosering er kompleksiteten for høj til at blive til at kunne beskrives af et miljømærke alene. Selv klar-til-brug produkter kan med rette modtage et miljømærke for deres miljøvenlige ingredienser, men den miljømærkede koncentrerede version vil være endnu mere miljøvenlig. Disse to metoder er (næsten) fuldstændigt komplementære i forhold til hinanden. Så ved overgangen til mere koncentrerede rengøringsmidler, bør du holde øje med miljømærkede eller endda plantebaserede rengøringsmidler, der passer til dine behov.

3 enkle trin til at komme i gang

  • Undersøg dit nuværende forbrug af rengøringskemi: Hvilke klar-til-brug produkter har du og hvor er forbruget højt? Det er de fokusområder, der hurtigst kan mindske dit forbrug og fodaftryk.
  • Se efter produktalternativer med et højere koncentrationsniveau for disse fokusområder. Afprøv forskellige doseringssystemer og hjælpemidler for at se, hvad der bedst passer til dine behov.
  • Foretag til sidst en beregning af reduktionen af mængden og omkostningerne for disse produkter for at overbevise dig selv, om at du træffer det rigtige valg. Bliv ikke overrasket, når du finder ud af, at dine omkostninger til rengøringsmidler reduceres betragteligt, når du åbner for vandhanen.
Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form