Logo Lyreco

Uhyggelige sandheder om skrivebordshygiejne og hvordan man tackler det

  • Staples_article

De fleste virksomheder gør meget for at holde deres kontorer rene, og de ønsker at skabe et stimulerende, produktivt og sundt miljø. Men hvis man kigger lidt nærmere, begynder uhyggelige facts at dukke op, om hvor uhygiejnisk nogle kontorer er, selvom de ser rene og hygiejniske ud med det blotte øje.

Det er ikke bare køkken- og toiletområderne, hvor du finder de fleste bakterier - ofte er det skrivebordene. Faktisk viste en undersøgelse, at mens det gennemsnitlige toiletsæde har 7,5 mikrober pr kvadratcentimeter, kan et computertastatur have så mange som 510.

Med dette i tankerne har du her fem centrale aspekter af kontorlivet, som kan være skadelig for de ansattes helbred.

Beskidte hænder på tastaturer og mus
Det anslås at 80% af infektioner overføres ved berøring, så alle områder der ofte er i kontakt med menneskehænder, er potentielle brændpunkter. De to kontorartikler som dine ansatte er i kontakt med oftest, er sandsynligvis tastaturer og mus, og nu hvor "hot desking" bliver mere almindeligt, vil en række af dine ansatte potentielt bruge det samme udstyr i løbet af en dag. 

Men selvom der er farer for at fange infektioner fra tastaturet eller musen, er der en simpel måde at håndtere problemet. En kombination af at vaske eller desinficere tastaturer og mus med antibakterielle klude, kan mindske risikoen betydeligt.

Delte telefoner
For mange er de dage, hvor alle havde deres egne telefoner på deres skrivebord, for længst forbi. Den stigende brug af e-mails og mobiltelefoner frem for fastnet har sørget for dette. Deling af en telefon mellem to eller flere mennesker er hverdagskost, og udgør en indlysende smittefare. Med hænder og munden så tæt på hinanden, sker overførslen af bakterier meget let. Igen kan en kombination af håndvask og regelmæssigt rengøring af telefoner, mindske risikoen betydeligt.

Kolleger ved hinandens skriveborde
I ethvert kontor vil der altid være en vis mængde af interaktion mellem skrivebordene. Desværre hjælper denne interaktion med at sprede bakterier, og med nogle af de mest alvorlige former, såsom E-coli der kan overleve i mere end et år, bør man gøre alt for at bekæmpe bakterierne. Udover at jævnlig rengøring, kan man oprette neutrale områder, der medvirker til at løse problemet.

Frokost ved skrivebordene
Det anslås at omkring 67% af os spiser frokost ved vores skriveborde, enten fordi vi kun har begrænset tid, eller fordi der ikke er nogen passende alternativer, såsom frokostområder eller cafeterier. Ikke alene kan det give en følelse af, at der ikke er nogen rigtige pauser i løbet af dagen, men derudover vil maden også være grobund for bakterier. Den oplagte løsning er at have et fælles spiseområde, der kan rengøres grundigt hver dag.

Snavset bestik og tallerkener på skriveborde
Snavset bestik og tallerkener på skrivebordet fra frokosten kan også give anledning til problemer. Udover at være det perfekte sted for bakterier, kan dette også tiltrække skadedyr såsom fluer. Den eneste rigtige løsning på dette er, at indføre en nultolerance-politik – sørg for at alle ved, at de skal vaske op efter sig eller bruge en vaskemaskine, når de er færdig med deres frokost.

Naturligvis er disse ting ikke bare forslag til hvordan man gør et kontor mere hygiejnisk, men de vil også gøre det et bedre sted at arbejde. Derfor bør du implementere disse forslag for at øge dine ansattes trivsel.

Den skræmmende sandhed om kontorhygiejne

Få mere at vide

De bedste forårstips til vedligeholdelse af faciliteterne

Få mere at vide

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form