Logo Lyreco

Lad os afgøre det en gang for alle: elektriske håndtørrere eller papirhåndklæder?

Del via:
  • Staples_article

Vi ved alle sammen, at det er vigtigt at vaske hænder. God håndhygiejne er med til at forhindre spredning af sygdomme, og det holder os sunde. Ifølge en undersøgelse fra Katrin vasker omkring 80 procent af europæerne deres hænder efter at have besøgt et offentligt toilet, og mellem 63 og 71 pct. tørrer dem. Hvis de får valget, foretrækker de fleste mennesker ifølge samme undersøgelse at bruge papirservietter frem for håndtørrere på offentlige toiletter - men er det virkelig den bedste løsning?

Hygiejne
I denne kategori har papirhåndklæder en klar fordel. En undersøgelse foretaget af University of Westminster har konkluderet, at der findes mindst seks arter af tarmbakterier i luften fra håndtørrere, herunder fækalier. Håndtørrere blæser disse patogener rundt om og på vores hænder. Og European Tissue Symposium har konstateret, at kraftige jet-håndtørrere faktisk kan øge sygdomsfremkaldende bakterier på hænder fra mellem 42 procent til næsten 200 procent, mens papirhåndklæder reducerer dem op til 77 procent.

Miljøpåvirkning
Håndtørrere kan være bedre for miljøet, da de ikke producerer affald, men de bruger stadig masser af strøm. En undersøgelse fra Environmental Research Management i Oxford har konkluderet, at håndtørrere medfører mindre miljøbelastning end brugen af papirhåndklæder, baseret på en antagelse, at folk bruger to papirservietter pr. tørring. Håndklædedispensere med automatisk papirsensor kan imidlertid hjælpe til at begrænse spild ved at dosere en passende mængde. Desuden er producenter af papirhåndklæder, såsom Katrin, forpligtet til at være så miljøvenlige som muligt i deres produktionsproces og at advokere for et bæredygtigt skovbrug. 

Effektivitet
For at få de sundhedsmæssige fordele ved at vaske dine hænder skal du tørre hænderne fuldstændigt, da bakterier spredes hurtigere på fugtige overflader. Det tager 30 sekunder med håndtørrere med varmluft, mens jet-håndtørrere er hurtigere. Men da håndtørrere tager længere tid end en papirserviet, ender brugerne ofte med at gå derfra med våde hænder. Papirhåndklæder giver en hurtigere mulighed for at tørre hænder, og friktionen fra papirservietter hjælper også med at fjerne flere bakterier. 

Omkostninger
Hvilken af de to muligheder, der er dyrest, afhænger af brugerens adfærd samt antallet af personer, der bruger dem. Selvom papirhåndklæder skal udskiftes jævnligt, kan elektriske håndtørrere være dyre at indkøbe og installere, og der er mange bevægelige dele, der kræver reparationer. 

Vinderen?
Da der lever 10 millioner bakterier på en gennemsnitlig arbejdsplads, er den vigtigste årsag til, at du skal tørre dine hænder, uden tvivl at undgå spredning af bakterier. Selvom der findes fordele og ulemper ved begge, har papirhåndklæder flere fordele i forhold til håndtørrere, fordi brugerne foretrækker dem, og fordi de er mere hygiejniske og mere effektive. Hvad nytter det at have en håndtørrer hængende på væggen, hvis dine medarbejdere ikke bruger den, og når de gør det, bruger de den ikke længe nok, til at den er effektiv?

Se Staples' løsninger til toiletter for et udvalg af produkter, der kan være med til at holde dine medarbejdere sunde, herunder papirhåndklæder og dispensere som en del af vores partnerskab med Katrin. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form