Logo Lyreco

Hvad er døgnrytme?

Del via:
  • Unilux

Vi bruger 90% af vores tid indendørs, og ca. 8 timer om dagen på vores arbejdsplads.
Måden, lys bruges på, vil udvikle sig betydeligt i fremtiden. Den gode kvalitet af lys, på det rigtige tidspunkt, forbedrer følelsen af velvære og intellektuelle præstationer.

Vores interne biologiske ur er et kraftigt kontrolcenter
Ved at lyset trænger ind i kroppen gennem øjnene, spiller lye en fundamental rolle, i reguleringen af døgnrytmen, dvs. de timer, der er spredt over et tidsrum på ca. 24 timer (opvågning-søvn, variationer af kropstemperaturen og hormonniveauer, måltider, etc.).

Rollen af melatonin og serotonin i døgnrytmens cyklus?
Ca. 80 procent af oplysningerne sendes gennem vores øjne. Takket være de retinale kirtler i øjet, behandler vi også ikke-visuelle informationer. Påvirket af dagslysets farve styrer disse celler sekretionen af serotonin og melatoninhormoner i hjernen og regulerer dermed vores cirkadianrytme (dag og natrytme). Melatonin gør os træt og reducerer vores aktivitet; Serotonin påvirker vores vores hurmør og vores dynamik. Hver person har sin egen biologiske rytme. Jo mere vores daglige rutine følger vores biologiske rytme, desto bedre føler vi os. Dagslys frembringer et signal, som synkroniserer vores indre rytme med dagens naturlige forløb.

sets indflydelse på vores præstationer på arbejdspladsen?
Lyset virker hovedsageligt på vores biologiske ur, og sørger for, at vi sover godt, at vi holder os vågen om dagen, og at vi yder vores bedste præstationer. Men i vores moderne verden bruger vi for lidt tid udenfor, og vi får for lidt af dagens naturlige lys. Mangel af tilstrækkeligt dagslys, bliver vores indre biologiske ur dereguleret. Træthed, søvnløshed, kan depression  være resultatet. Et biologisk effektivt kunstigt lys kan kompensere for dette underskud, og stabilisere vores biorhythm.

Hvordan man kan optimere ens døgnrytmen cyklus!
Variationer af belysning samt hensyn til temperatur enten kold (farve blå 5500K) eller varm (farve red2700K) i løbet af dagen, forbedrer vores velvære og dermed vores ydeevne. Da hver person har sin egen biologiske rytme, er det vigtigt at formidle optimal belysning, der er tilpasset hver brugers circadianrytme, ved at give en personlig løsning, regulerers perioder med aktivitet og hvile.

Unilux: Harmoni på arbejdspladsen!
UNILUXs klare mission er at hjælpe alle forbrugere med at føle sig effektive i deres arbejde gennem Intelligent løsninger. Velvære på arbejdspladsen er UNILUXs primære fokus, med henblik for udviklingen af alle vores produkter og især bordlamper. UNILUX tilbyder en bred vifte af LED kontorlamper, der giver reel merværdi i form af koncentration, velvære, visuel hvile og resulterer i betydelige og produktivitetsgevinster.

JACK-lampen giver en biologisk effektiv belysning:

FORDELE VED KORREKT LYS.

God lyskvalitet på det rigtige tidspunkt:

Kort sagt forbedrer det intelligente lys UNILUX dit velvære ...

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form