Logo Lyreco

Hemmelighederne bag en sund arbejdsplads

Del via:
Staples_article

Som arbejdsgiver er dine ansatte uden tvivl en af dine største aktiver, og det betaler sig at passe godt på dem. En usund arbejdsplads kan være dyrt for virksomheder, og forskning har vist, at omkostningerne ved fravær kan koste arbejdsgiveren op mod £690 (5.740kr.) pr. medarbejder om året i England. Det vurderes også, at £29 milliarder (241 milliarder kr.) går tabt i produktivitet hvert år for britiske virksomheder på grund af sygefravær. 

Med 1,9% af ansatte i England, der efter sigende tager fri på grund af en eller flere arbejdsrelaterede sundhedsproblemer, hvilket svarer til andre europæiske lande, såsom Italien (1,9%) og lavere end mange andre, herunder Spanien (2,8%) og Polen (7,7%),  kan det at skabe og opretholde en sund arbejdsplads have mange fordele. Heldigvis er dette mere enkelt end hvad du måske forestiller dig, så længe at du er opmærksom på fire nøgleområder:

Hold dine ansatte aktive og sunde

Aktivitet og motion har længe været forbundet med at være mentalt skarpere, mere dynamisk og have en bedre fysisk sundhed. Der er en række måder at fremme dette på, f.eks. ved at tilbyde rabat på medlemskab til fitnesscentre eller at organisere motionsanordninger. Koordinerende gåture eller løb kan også hjælpe med at give en følelse af kammeratskab og teamwork uden for kontoret.

Flere og flere virksomheder tilbyder også deres ansatte frynsegoder, så som gratis årlige sundhedstjek og rådgivning om sund livsstil, samt gratis influenzavaccination om vinteren.

Spise sundt

At fremme sunde kostvaner kan gøre en reel forskel for de ansattes generelle velvære. Googles hovedkvarter er berømt for at sikre, at der altid er en bred vifte af gratis, sund mad for personalet i deres kontorer. Selvom du måske ikke har mulighed for at give dine ansatte en daglig dosis mad i kontortiden, er gratis frugt klart værdsat for at hjælpe ansatte med at ramme deres "fem om dagen".

Hvis du har en automat på kontoret, kan du måske forsøge at tilbyde andre sundere muligheder, og sørge for at der er masser af vandkølere til at holde alle velhydreret.

Mindfulness og modstandsdygtighed

Der er ingen tvivl om, at nutidens arbejdsplads kan være et meget stressende miljø, som kan tage hårdt på de ansattes mentale sundhed. Faktisk viser tal fra HSE, at der er flere sygedage pga. stress, angst eller depression end muskuloskeletale problemer hvert år i England. Yderligere forskning viser, at 60% af engelske virksomheder har en handlingsplan for at forebygge arbejdsbetinget stress, hvor andre europæiske lande også aktivt tackler problemet; Italien (50%), Frankrig (30%) og Tyskland (20%). 

Det er blevet vist, at en kort meditation ofte kan ændre en persons mentale tilstand, og det er også vigtigt at huske Zen-ordsproget "You should sit in meditation for 20 minutes every day – unless you’re too busy; then you should sit for an hour.” (Du bør meditere 20 minutter om dagen – medmindre du har for travlt; så bør du bruge en time.) En håndfuld organisationer opmuntrer deres personale til at udføre mindfulness og andre former for meditation for at håndtere stress. Daimler Financial Services i Tyskland tilbyder gratis yoga og massageterapi til medarbejdere for at hjælpe med at håndtere hverdagens stress fra arbejdet. Noget Deutsche Bank også gør.

Tid til timeout

Regelmæssige korte pauser, og en hel times frokostpause, er en anden god måde at holde ansatte friske og fokuserede på jobbet – samtidig med at du også sikrer dig, at personalet gør brug af deres ferieret. Se om du kan tilbyde områder, hvor det er behageligt for personalet at tage en pause fra deres skriveborde, og send hyppige påmindelser om brugen af årlig ferie.

Individuelt set er det små skridt at tage for din organisation - et par småændringer kan bidrage til at skabe et mere behageligt og produktivt miljø. Derudover vil de ikke blot forbedre dine ansattes sundhed, men de kan også give organisationen glæde og mere energi.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form