Logo Lyreco

6 måder til at minimere influenzaudbrud på arbejdspladsen

Del via:
  • Staples_article

Hvert år får millioner af mennesker over hele verden influenza. De kan ikke komme på arbejde, må blive i sengen og føle sig utilpas - i nogle tilfælde flere uger ad gangen. Sidste vinter ramte virussen særlig hårdt med mange hospitalsindlæggelser og endda dødsfald i hele Europa og i udlandet. Derfor er det så vigtigt at forberede sig på den kommende influenzasæson.

Heldigvis kan Staples hjælpe dig. Foruden kontorartikler tilbyder vi et bredt udvalg af toiletprodukter og rengøringsmidler, der er beregnet til at efterlade kontoret, arbejdsstationen eller pauserummet pletfrit og skinnende rent. Det er bare et spørgsmål om at gøre disse produkter tilgængelige og inden for rækkevidde og desuden tilskynde en kultur af trivsel, omtanke og gensidig respekt blandt medarbejderne.

Her er de vigtigste måder til at forhindre smitte og beskytte dine kolleger: 

1. Vask og tør hænderne korrekt

 

Vask, tørring og desinfektion af hænderne efter en tur på badeværelset og i løbet af dagen er et af de bedste forsvar, vi har mod spredning af bakterier og sygdom. Og alligevel er det ikke os alle, som gør det rigtigt. Sæt en påmindelse op på badeværelset for at fremme god håndhygiejne og bedre måder til at vaske hænder.

Husk, at tørring af hænderne er lige så vigtigt som at vaske dem. Bakterier klæber nemmere til fugtige hænder, så sørg for at tørre dem grundigt, når du er færdig med vand og sæbe. Hvis du spekulerer på, hvilken metode til tørring du bør vælge, har vi det rette svar til det evige spørgsmål her: Hvad er bedst: elektriske håndtørrere eller papirhåndklæder?

2. Hold arbejdsområdet rent 

 

Hvis du tror, at toilettet er beskidt, har du bestemt ikke lyst til at forestille dig alle de bakterier, som samler sig på tastaturer, telefoner, bærbare computere og arbejdsområder. Man mener, at der lever 10 millioner bakterier på dit skrivebord. Derfor er det vigtigt at holde skrivebordet og de forskellige værktøjer rene for på den måde at holde bacillerne væk. Dette er endnu vigtigere på kontorer, hvor flere personer kan bruger det samme skrivebord, som dermed kan være endnu mere bakteriefyldt. 

Send denne praktiske vejledning til dine kolleger, eller udskriv den og placer den på kontorets opslagstavle for at vise, hvordan man bedst rengør sit skrivebord eller arbejdsområde. 

3. Aftør fællesarealer

Influenzavira kan overleve på overflader i op til otte timer. Bakterier samler sig mere på steder, hvor der opbevares fødevarer, end i badeværelser. Der kan bære op til 30.000 bakterier pr. kvadratcentimeter i en køkkenvask i forhold til 300 på et toiletsæde. Vær ikke bekymret. Det er nemt at håndtere dette problem med den rette indstilling og de rigtige værktøjer. Hvis du sørger for, at der altid er antibakterielle servietter eller miljøvenlig rengøringsspray og papirhåndklæder i nærheden, bliver alle tilskyndet til at gøre deres del for at holde fællesarealer rene og fri for bakterier.

4. Brug din egen kop, plade og bestik 

Hvis du er mere tilbøjelig end de fleste til at blive syg, bør du overveje at have et personligt sæt tallerkner og bestik på kontoret. På den måde kan du holde styr på, hvornår de bruges og vaskes, og du behøver ikke at bekymre dig om at få eller videregive bakterier og potentielle infektioner med kollegaer. Eller du kan gå et skridt videre og få personlige krus til hele teamet. På den måde udveksler kollegerne ikke andet end synspunkter i kaffepausen.

5. Hold de rette forsyninger inden for rækkevidde 

Servietter, renseservietter og hånddesinfektion skal være tilgængeligt for hele kontoret. De kan virke til blot at være en hurtig løsning, men disse produkter gør en stor forskel, når det drejer sig om at undgå bakterier på arbejdspladsen.

Når du nyser i en serviet, som du straks smider væk, undgår du at nyse i hænderne og derefter berøre fælles objekter med de samme hænder. Hav mildt smertestillende medicin som Panodil ved hånden for at reducere symptomerne, så snart de viser sig, så du mindsker risikoen for at sprede influenzavirus.               

6. Arbejd hjemmefra, når du føler dig syg

Hvis du føler dig utilpas, så arbejd hjemmefra en dag eller to. Og hvis det er noget mere alvorligt, skal du ikke tøve med at tage en sygedag. Hvil, når din krop har brug for det. Det er den eneste måde, du kan blive rask og klar til at arbejde igen. Men husk: Hvis du har fået influenza, skal du drikke masser af væske og få så meget søvn som muligt. Bliv hjemme til du har været feberfri i mindst 24 timer. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form