Logo Lyreco

5 måder til at skabe og promovere en sund arbejdsplads

Del via:
  • Staples_article

Virksomheder i dag gør store fremskridt, når det gælder om at prioritere sundhed på arbejdspladsen – alt fra at overvinde snue og nys til at reducere smerter her og der. Ved at fokusere på trivsel på arbejdspladsen kan virksomheder reducere fraværet, booste produktiviteten og øge fastholdelsen af medarbejdere. Følgende fem områder er måder, hvorpå din virksomhed kan promovere medarbejdertrivsel og integrere initiativer til en sund livsstil i dit arbejdsmiljø.

1. Kontordesign med fokus på trivsel

I løbet af arbejdsugen bliver kontoret i mange tilfælde som et andet hjem. Mange medarbejdere tilbringer mindst halvdelen af deres vågne timer der – og bruger flere timer på at sidde i deres stol, end de gør på at sove i deres seng. Virksomheder har utallige muligheder for at koble designet af medarbejdernes arbejdspladser og kontoret overordnet set til principperne for trivsel – lige fra kontorstole og tastaturer til loftsbelysning.

For at skabe et kontordesign, der promoverer trivsel, skal du huske på følgende:

2. Hold stien ren

3. Et æble om dagen…

En sund kost er et vigtigt første skridt mod et stærkt immunforsvar og imod et synkende energiniveau. At opmuntre til sunde spisevaner er en anden metode til at promovere trivsel på arbejdspladsen. Det er ingen hemmelighed, at ernæring kan bidrage til vægtøgning og træthed – problemer, der ofte forværres ved en stillesiddende livsstil. I et overordnet forsøg på at promovere og øge trivsel kan virksomheder hjælpe med at styre medarbejderne mod et sundt kostvalg. Her er lidt at tygge på:

4. Bekæmp influenza
Influenza og forkølelsessygdomme kan have en dominoeffekt på arbejdspladsen, især når man arbejder under trange pladsforhold – og sætte medarbejderne ud af spillet og reducere produktiviteten. Men når temperaturen falder, behøver det ikke at være uundgåeligt at snue og nys efterfølgende invaderer kontoret.

Sæt følgende ting på din huskeliste for at begrænse baciller og holde medarbejderne friske:

5. Drag nytte af teknologien

65 % af medarbejdere siger, at de tager på arbejde, når de er syge, hvilket forhindrer dem i at yde deres fulde potentiale, udsætter deres kolleger for en hær af baciller og til og med truer kontoret med et infektionsudbrud. I de få situationer, hvor hastende projekter gør det vanskeligt at tage en sygedag, kan teknologien hjælpe medarbejderne til stadig at arbejde uden at efterlade sig en hale af infektion i kølvandet. Det er nemt og ofte økonomisk for virksomheder at tilbyde de teknologiske værktøjer og den viden, der bidrager til et sundt hjemmearbejdspladsmiljø.

Det er en holdindsats

Promovering af trivsel på arbejdspladsen bør være en sammenhængende og fælles indsats. Ovenstående initiativer, procedurer og aktiviteter spænder over forskellige dele af en organisation, så det er fornuftigt at involvere flere parter og interessenter. At træffe foranstaltninger til at sikre og fremme en sund arbejdsplads kan hjælpe organisationer med at vise deres engagement i medarbejdernes trivsel, samtidig med at det reducerer sygefravær, øger produktiviteten, inspirerer til en sund livsstil og dækker omkostningerne. Se det er et sundt afkast!

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form