Logo Lyreco

Top 5 – forbedring af printersikkerheden

Del via:
  • Hp

Hvor meget ved du egentlig om dine printere? De fleste mennesker er uvidende om risiciene – så tjek denne top 5 over forslag til forbedring af printersikkerheden.

I mange tilfælde kan printere og MFP'er (multifunktionsprintere) være et af de svageste led i sikkerheden for en virksomheds it-handlinger. Mange ledere og it-medarbejdere antager fejlagtigt, at deres virksomhedsoplysninger er beskyttet mod ubudne gæster, fordi printerne er beskyttet bag en firewall. Printerne glemmes ofte i forbindelse med sikkerhed, men de kan give adgang til fortrolige oplysninger i trykte billeder. Ubudne gæster kan også opsnappe udskriftsfiler eller brugeroplysninger og få adgang til andre computere og servere på netværket.

De fleste virksomheder står over for risici med deres printersikkerhed. Ikke desto mindre er det kun omkring halvdelen (59 procent) af de virksomheder, som er blevet undersøgt af Ponemon Institute, der siger, at print security er vigtig for deres virksomhedsprocedurer. De fleste sikkerhedspolitikker omfatter ikke printere. Og det er 40 procent mere sandsynligt, at ledelsen er involveret i beslutningsprocessen for den overordnede it-sikkerhed end for printersikkerheden. Denne mangel på opmærksomhed kan gøre virksomhederne sårbare over for dyre angreb både internt og eksternt.

Selv når man forstår sårbarhederne, kan det være kompliceret at skabe en komplet sikkerhedsstrategi for billeder og udskrifter. Der findes mere end 200 konfigurations- og sikkerhedsindstillinger i en typisk MFP. Sikring af enheder kræver koordineret beskyttelse af hardware og software samt omfattende overvågnings- og administrationsløsninger.

Det kan du gøre
Nedenfor er en top 5 over forslag til, hvordan du kan hjælpe dit it-sikkerhedspersonale med at forstå, hvilke risici der er forbundet med netværksprintere, og med at træffe kvalificerede beslutninger for bedre at sikre enheder, data og dokumenter.

1. It-ledere skal til at tænke på printere på samme måde, som de tænker på pc'er, så de kan sikre virksomhedsnetværkene effektivt.
Hvert indgangspunkt bringer dit netværk i fare. Printere og pc'er er arkitektonisk sammenlignelige, og hvis de ikke sikres, kan de gøre netværket sårbart over for cyberangreb.

2. Netværk er ikke sikrere end deres svageste indgangspunkt, hvilket betyder, at it-afdelingen skal sørge for, at sikkerhedspolitikkerne udvides til hver enkelt enhed, der har forbindelse til netværket.
Sikkerhedslederne erkender, at printere er sårbare, og de forudser endda problemerne, men de tager endnu ikke de nødvendige skridt til at lave opgørelser over og sikre printere og MFP'er (multifunktionsprintere).

3. Netværk forbinder et stigende antal enheder med printere, hvilket øger antallet af datastier, der skal beskyttes.
Den voksende udbredelse af mobilforbindelser, telekommunikation og BYOD-kulturen ("bring your own device") skaber flere indgangspunkter for cyberkriminalitet end nogensinde før.

4. Det behøver ikke at være svært at beskytte printerne, da nye sikkerhedsværktøjer gør det nemt at opfylde de grundlæggende krav og beskytte netværket.
En MFP kan have op til 250 sikkerhedsindstillinger. Et værktøj til sikkerhedsadministration med indbyggede standardpolitikker for branchen som f.eks. det, der er udviklet af NIST (National Institute of Standards and Technology), kan gøre det nemmere at beskytte enhederne.

5. It-afdelingen bør inkludere printere i de systemer, der holder øje med sårbarheder og hændelser.
Ved at forbinde logfilerne fra printersystemet med et SIEM-værktøj (Security Information and Event Management) kan systemadministratorer vurdere trusler på tværs af netværket.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form