Logo Lyreco

Sender du data til dine printere på en sikker måde? Se her hvordan, du skal gøre.

Del via:
  • Hp

Brug denne krypterings- og godkendelsestjekliste med dine printere, så du sender data på en sikker måde og overholder EU's GDPR

Det har aldrig været en nem sag at beskytte data mod hackere, interne trusler og ondsindede tredjeparter. Tingenes internet (Internet of Things – IoT) har givet cyberkriminelle flere muligheder end nogensinde før for at trænge ind i netværk og sprede ødelæggende malware, praktisere phishing eller udføre mellemmandsangreb.

Organisationer, som blev undersøgt af Ponemon i en undersøgelse for nylig, oplevede i 2016 gennemsnitligt 2 angreb om ugen, hvilket var en stigning på hele 23 % sammenlignet med året før. Ligeledes led de et tab på 9,5 mio. euro om året i gennemsnit i kampen mod cyberkriminalitet.

Statslige organer over hele verden har reageret på den voksende angrebstrussel ved at indføre strenge nye bestemmelser, som kræver, at organisationer beskytter deres kunder bedre. Hvis virksomheder undlader at overholde bestemmelserne, kan de pludselig stå i en situation, hvor de skal betale store bøder, mister kunder og lider under et belastet omdømme.

En sådan bestemmelse er EU's GDPR (General Data Protection Regulation), der har til formål at beskytte enkeltpersoners rettigheder til at styre deres egne personoplysninger. Alle virksomheder i EU, der undlader at overholde bestemmelserne, kan få bøder på op til 4 % af deres globale årlige omsætning med et loft på 20 mio. euro.

Derfor er det vigtigt og nødvendigt at sikre datastrømmen mellem dine printere
Virksomheder har en tendens til at fokusere på server-, mobil- og pc-beskyttelse, men det er vigtigt at huske på, at alle data, der sendes mellem enheder, er sårbare over for angreb. Printere, der ikke er sikret forsvarligt, udsætter din virksomhed for de samme datatrusler som dine pc'er. Derfor er sikringen af printerflåden afgørende for sikkerheden.

Eftersom branchereglerne bliver mere komplekse, og hackerne bliver dygtigere og dygtigere, kan det være en udfordring for it-chefer at vide, om deres sikkerhedsforanstaltninger er lige så fuldstændige, som de burde være. Center for Internet Security (centeret for it-sikkerhed) har udviklet en tjekliste over kontroller, der skitserer de vigtigste krav. Denne krypterings- og godkendelsesliste kan hjælpe virksomheder med at anvende den bedste praksis i forhold til sikkerhedskrav for at beskytte de data, som strømmer gennem deres printerflåde, og opretholde overholdelsen af krav.

CSC 12: It-forsvaret på barrikaderne
Dit it-team skal beskytte strømmen af oplysninger, der overføres mellem netværk med forskellige tillidsniveauer. Det skal have fokus på sikkerhedsskadelige data. Brug kryptering til at beskytte data under overførsel. Brug også kryptering til beskyttelse af de data, der ligger på enhedens harddisk. Styr adgangen til enhedsfunktioner på grundlag af en persons rolle ved at konfigurere eller tilføje godkendelsesløsninger, herunder adgang til udskrivning fra mobilenheder. Konfigurer pålidelige websteder på enhedens liste over "pålidelige websteder". På den måde forhindrer du brugeradgang til ondsindede websteder fra printerens frontpanel.

CSC 13: Databeskyttelse
Dit it-team skal forhindre datainfiltrering og -eksfiltrering, afbøde virkningerne af eksfiltrerede data og sikre privatlivets fred og integriteten af følsomme oplysninger via kryptering. Ud over CSC 12-anbefalingerne skal it-teams også overveje pullprint-løsninger for at undgå, at følsomme dokumenter efterlades i udskriftsbakker. Ligeledes skal de sørge for at slette data på printerens harddiske på en sikker måde, inden de tilbageleverer lejede printere eller afleverer dem til genbrug, når de har udtjent deres levetid.

CSC 15: Trådløs adgangskontrol
It-teamet skal kontrollere sikkerhedsbrugen af trådløse lokalnetværk (LAN'er), adgangspunkter og trådløse klientsystemer. Et effektivt værktøj til styring af printersikkerheden gør det muligt at automatisere implementeringen, vurderingen og afhjælpningen af enhedsindstillinger – herunder trådløse indstillinger – på tværs af flåden. Når der skal vælges printerflåde, skal it-teamet sørge for at vælge enheder, der understøtter trådløs peer-to-peer-udskrivning. På den måde kan brugere af mobilenheder få tilladelse til at udskrive direkte via en printers trådløse signal uden at få adgang til virksomhedens netværk eller trådløse tjenester.

Er dit it-team bevidst om virksomhedens mest sårbare punkter?
Hvis it-teamet ikke er opmærksomt på hvert eneste slutpunkt i virksomheden, kan de ikke se, hvor der er sket databrud. Det første skridt i beskyttelsen af dine data er at kende alle enheder, før du anvender bedste praksis i forbindelse med krypterings- og godkendelsesforanstaltninger. De sikrer, at medarbejderne kan sende data mere sikkert.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form