Logo Lyreco

måder, du (ja, dig!) kan styrke cybersikkerheden på

Del via:
staples

Hvis cyberkriminelle ønsker at bryde ind i din virksomheds netværker, er det nemmest at forårsage et sikkerhedsbrud inde fra selve virksomhedsbygningen. It-netværk er generelt godt beskyttede, men det kan være dig, der hjælper hackeren. "Umuligt,"” siger du nok. "Det ville jeg aldrig gøre." Måske ikke med vilje, men måske er du ikke klar over, hvor meget du hjælper en person, som prøver at trænge ind i virksomhedens netværk.

Du kan ikke bare gå ud fra, at hackere altid har en gennemtænkt plan, hvor de f.eks. udgiver sig for at være en telefon- eller netværkstekniker. Nogle gange er de bare svindlere, der udnytter andre menneskers hjælpsomhed. Og et sikkerhedsbrud er ikke altid et bevidst angreb, men kan i stedet blive videregivet via en tilforladelig e-mail eller en USB-nøgle.

Så hvad kan den almindelige medarbejder gøre for at hjælpe med at reducere risikoen for sikkerhedsbrud?

1. Lås din computer, og/eller sæt den i dvaletilstand, hver gang du forlader skrivebordet. Det vil gøre det sværere for en person, som leder efter en mulighed for at trænge igennem it-sikkerheden på en forladt arbejdsstation, hvor brugeren er logget på.

2. Lad ikke gæster gå rundt uden opsyn. Mange firmaer giver ikke gæster adgang til selve kontoret, og det er generelt en god praksis. Men selv mødelokaler kan være sårbare, så efterlad ikke gæster uden opsyn, hvis der er tilgængelige netværkskabler, som kan kobles til en bærbar computer.

3. Giv ikke personer, som du ikke kender og ikke har tillid til, adgang til dit skrivebord, når du ikke er der, uanset om din computer er låst/i dvale eller ej. Malware eller en tastetrykslogger kan installeres på få sekunder, mens du er væk fra computeren.

4. Vær bevidst om virksomhedens sikkerhedsplaner og -politikker - en dokumenteret cybersikkerhedsplan styrker kontorpersonalets bevidsthed om beskyttelse af cybersikkerheden. Når alle på kontoret forstår behovet for cybersikkerhed, kan man forebygge sikkerhedsbrud forårsaget af utilsigtede eller ondsindede handlinger.

5. Sørg for, at dit antivirusprogram er opdateret. Nu om dage flytter vi hele tiden filer mellem USB-nøgler, mobile enheder og netværksdrev, og derfor er det meget vigtigt at sikre, at hvert eneste computer- og netværksknudepunkt overholder et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau. Det gælder ikke kun din egen stationære pc.

I sidste ende kan ingen ansatte holde alle skurke fra døren, men du kan tage forholdsregler, som gør det sværere for dem at få adgang til dit netværk udefra.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form