Logo Lyreco

Håndtering af datasikkerhed

Del via:
  • Staples_article

Kontorteknologien er i konstant forandring. På trods af alle de konstante ændringer i teknologien og måden, vi bruger den på kontoret, er der en klar tendens - vi bruger den mere og mere. Fysisk sikkerhed er nu blevet mindre vigtig end cybersikkerhed. I 80'erne, 90'erne og endda i 00'erne gemte man følsomme oplysninger og kundeoplysninger i række efter række af arkivskabe. Dengang var fysisk sikkerhed af afgørende betydning. Senere gik man over til harddisklagring af data. I takt med, at omkostningerne til elektronisk lagring styrtdykkede, flyttede man mere og mere data over på harddiske. På dette stadium var fysisk sikkerhed og it-sikkerhed begge yderst vigtige at udføre korrekt, da harddiske (eller andre fysiske medier) blev opbevaret på stedet. I dag gemmer virksomheder meget af deres data uden for virksomheden - i skyen - hvor det mest bliver passet af tredjeparter. Det betyder dog ikke, at virksomheder kan ignorere data- eller udstyrssikkerhed. Kender du disse grundlæggende tips til datasikkerhed?

Forebyg medarbejderes uagtsomhed
De fleste brud på datasikkerhed sker ikke som et resultat af direkte angreb fra målrettede hackere, men sker i stedet som følge af dine egne medarbejderes uagtsomhed. Ikke alle på kontoret har computerkyndige, og mange medarbejdere er ikke bekendte med de seneste sikkerhedshuller, og hvordan de skal håndteres. Det betyder, at medarbejdere uden at vide det kan bringe virus ind i virksomhedens netværk, overføre data til andre parter, eller utilsigtet give adgang til følsomme virksomhedsoplysninger. Ved at informere medarbejderne om grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger kan du reducere risikoen for, at din datasikkerhed bringes i fare. Det, der kan synes at være elementære sikkerhedsforanstaltninger for dig, kan være helt fremmed for nogle af medarbejderne. 

Hold softwaren opdateret
Dette sikkerhedstip er lige så gammelt som computere selv, men det gælder stadig. Selvom de fleste softwareprogrammer opdateres automatisk, når en opdatering er tilgængelig, kan ældre programmer kræve, at brugeren selv tjekker for manuelle downloads. Desuden kan nogle systemadministratorer foretrække, at brugerne bekræfter opdateringsdownloads, før de udføres, så alle potentielt tvivlsomme opdateringer kan undgås. Vigtige softwaredele som f.eks. internetbrowsere skal altid holdes opdaterede, for at potentielle huller bliver lukket hurtigst muligt.

Brug forskellige adgangsniveauer
Praktikanten behøver ikke at have adgang til al dokumentation på virksomhedens system. Følsomme kundeoplysninger, regnskaber og vigtige adgangskoder bør kræve en højere adgangsautorisation end harmløse dokumenter. Ved at sikre, at adgangen til vigtige dokumenter er begrænset udelukkende til de personer, der har brug for dem, er det langt mere sandsynligt, at ingen af de følsomme oplysninger vil komme i hænderne på de forkerte eller nå ud til dine konkurrenter. 
Undgå spredning i skyen

Spredning i skyen er et relativt nyt fænomen. I betragtning af, hvor fantastisk praktisk og sikker skyen er, er det ikke nogen overraskelse, at dine medarbejdere vil benytte enhver lejlighed til at bruge skybaserede tjenester. Din virksomhed opbevarer sandsynligvis mange af sine dokumenter i skyen og bruger Google Docs eller lignende til at udføre meget af arbejdet, men adgangen vil være godt beskyttet. Når medarbejdere bruger skytjenester, som er uden for virksomhedens kontrol, og overfører følsomme oplysninger til disse tjenester, opstår der helt nye datasikkerhedsproblemer. Systemadministratorer kan forsøge at kontrollere disse skytjenester ved at anvende adgangskontrol, sikre, at adgangskoder er af passende længde og kompleksitet, eller helt forhindre, at brugere overfører virksomhedsdata fra virksomhedens primære skytjenester. 

Benyt ikke kun én udbyder af skylagerplads
Selv om lagerplads  i skyen kan reducere behovet for traditionel sikkerhedskopiering, bør en virksomhed aldrig kun benytte én udbyder af skylagerplads. Hvis, uanset årsagen, tjenesten går ned, vil din virksomhed være i problemer, og I kan ikke få adgang til vigtige data og kan ikke reagere på kundehenvendelser. Brug flere lagerpladsudbydere, og sørg for, at de vigtigste filer også er gemt på harddiske.  

Vær opmærksom, når du er på farten
Opbevar dit mobile udstyr bag lås og slå med låse til bærbare computere. Beskyt følsomme oplysninger på din skærm mod nysgerrige sidemænd i toget med diskretionsfiltre. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form