Logo Lyreco

10 vigtige ting du skal vide om risikostyring

Del via:
Staples_article

I dag står organisationer over for flere risici end nogensinde før, som ikke blot truer de individuelle projekter, men også overlevelsen af selve virksomheden. Så det er ikke overraskende, at risikostyring er blevet et vigtigt fokuspunkt for virksomheder i alle størrelser, og det er et ekspansivt og komplekst emne.

For at hjælpe med at forenkle og præcisere emnet, får du her 10 facts som du skal kende til.

1. Ledelsen skal stå for risikostyringen

Risikostyring er et kritisk område, og det er afgørende at ledelsen i enhver organisation, inddrages i dens udformning og gennemførelse. På den måde vil dens sande betydning blive fuldt værdsat af personalet.

2. Din risikoafdeling skal have autoritet

Dette går hånd i hånd med punktet ovenfor. Teamet, der er ansvarlig for risikostyringen, skal have den autoritet som de har brug for, så de kan håndhæve planen når det er nødvendigt.

3. Risici kan også være internt

Det kan være fristende at antage, at risici kun kommer uden for din organisation, men det ikke er altid tilfældet. Du skal sikre dig, at du også kan håndtere den interne risiko.

4. Led efter ekstern data for at få hjælp

Når man skal vurdere risikoen og finde potentielle trusler, gælder det også om at lede efter data og casestudier fra eksterne kilder. Disse kan give dig en uvurderlig indsigt.

5. Vær adaptiv og fleksibel

Verden og det kommercielle miljø kan ændre sig hurtigt, så dine risikopolitikker og praksis skal være tilsvarende adaptive, og fleksible nok til at kunne forudse, hvad der kan være lige rundt om hjørnet.

6. Fremtidig planlægning har brug for risikostyring

Hvis du skal fastlægge målsætninger for fremtiden, skal risikostyring være nært forbundet med disse. Uden dette element kan det betyde, at man mister fokus når risici opstår, og dermed kan man ikke nå ens mål.

7. Alle bør tænke risikostyring

Det er vigtigt, at alle i en organisation forstår hvad risikostyring er, og hvorfor det er så vigtigt. De skal også forstå, at det er alles ansvar at være opmærksom på potentielle risici.

8. Jo større din organisation, jo større er risiciene

Der er mange grunde til denne sammenhæng, ikke mindst fordi jo større din organisation er, jo mere et attraktivt mål er organisationen for udefrakommende. Plus, med en større virksomhed kan det være mere udfordrende at administrere hver afdeling i samme omfang.

9. Ikke alle risici er de samme

Nogle risici er kritiske, såsom dem der kan ødelægge en organisation, og andre er relativt mindre. Det er vigtigt, at man undersøger og kategoriserer dem i overensstemmelse hermed, så man kan give hver enkelte risiko den påkrævede opmærksomhed.

10. Kunder og investorer vil se på din risikostyring

Før andre handler med dig, ønsker de selv at sikre sig, at de ikke tager nogle unødvendige risici, og der vil de undersøge om dette er tilfældet. Når din virksomheds succes afhænger af en robust risikostyringsstrategi, hjælper det virkeligt at have et ordentligt fokus.

Konklusionen er, at enhver organisation med en forsvarlig risikostyringsplan, ikke kun vil minimere deres risici, men vil måske også have større kommerciel succes.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form