Logo Lyreco

Sådan kan du gøre dine arbejdsmøder levende

Del via:
staples

Møder er en uundgåelig del af livet på kontoret. Det kan være afdelingens daglige statusmøder, den øverste ledelses teammøder men også større forretnings- eller kundepræsentationer.

Når de fungerer godt, kan disse møder være en sand velsignelse for virksomheden, da deltagerne går fra mødet velinformerede, fulde af energi og 100 % klar over, hvad de næste skridt skal være. Men hvis møderne ikke formår at engagere deltagerne, kan de føles som den triste og tørre ostemad efterladt på fadet efter et frokostmøde.

Om et møde er effektivt, vil afhænge af dem, der deltager i og leder det, men der er visse teknikker og udstyr, som virkelig kan få gang i tingene.

mennesker, voksen, indendørs, kvinde, mand, plads, inde, møbler, sidde, mode, to, livsstil, tabel, sjov, fritid, materiel, person, casual, barn, shop

Projekter til succes

Hvis en formel præsentation er en del af mødet, så sørg for, at du ikke blot har den rigtige projektor eller skærm, men at du også ved, hvordan den fungerer. Intet dræber stemningen mere end de minutter, der bruges på at rode med kabler og indstillinger, mens dit publikum er overladt til at læse ordene "Intet signal" på skærmen. Og der findes masser af alternativer til PowerPoint, hvis du gerne vil have, at din præsentation skiller sig ud fra de hundredvis af andre, dit publikum har set tidligere.

Bliv interaktiv

Til de møder, hvor du forsøger at indhente meninger eller drive nytænkning, er interaktivitet nøgleordet. Det er også vigtigt, at du har muligheder for at nedfælde, hvad der bliver sagt. Dette kan gøres med alt fra et whiteboard, en tavle eller en e-skærm til en flytbar flipover eller endda fremvisningsprodukter fra Nobo Prestige- eller Legamaster Professional-serierne.

Et whiteboard er nok det bedste, hvis du enten opstiller punkter eller tegner diagrammer, mens du taler, hvis du ikke forventer meget feedback, mens en flytbar flipover med masser af sider giver dig mulighed for at flytte den derhen, hvor du ønsker, samt rive sider af, når de er udfyldt. Du kan også bruge flipovermarkere i forskellige farver til forskellige emner eller til at fremhæve bestemte punkter - men sørg for, at de er friske og ikke er ved at løbe tør for blæk. 

Involver publikum

Det lyder indlysende, og det er det. Involver alle i mødet, og du vil få meget mere ud af det. Store notesblokke er ideelle til at nedskrive ideer og meninger og klistre dem på væggene i mødelokalet.

Bemærkninger, der bryder isen, er også en god måde til at fremme interaktionen på mødet. Det kan være alt fra, at alle deler det sjoveste, der er sket for dem i denne uge, til den mest usædvanlige måde, de har gjort sig bemærket på. Det ville naturligvis være upassende til en kundepræsentation, men det kan fungere godt i en mere afslappet atmosfære blandt mennesker, der mødes for første gang.

Med de bedste præsentationsværktøjer til situationen, aktiv processtyring og det rette involveringsniveau er der en god chance for et godt resultat - og endda en fornyet lyst til møder generelt. 

Hvad angår de resterende madder, så handler det bare om at bestille færre til at begynde med.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form