Logo Lyreco

Hvordan man kan fremme samarbejdet på kontoret

Del via:

Samarbejde kan være en yderst indbringende forretning. Når et bredt spektrum af styrker og perspektiver arbejder sammen, giver det større mulighed for at opfostre kreativitet og skabe bedre ideer. Når de fælles arbejdsformer er på plads, giver det mulighed for at tiltrække de bedste talenter, styrke produktiviteten og øge medarbejdernes arbejdsmoral.

Samsung, Google og Apple er blandt verdens mest sejrrige brands, og ud over deres utrolige succes, har de alle én ting til fælles – et arbejdsmiljø, der er præget af samarbejde. Hvis du vil udnytte den samme fremragende forretningssans, er det tid til at tage deres model til dig. At skabe et miljø, der fremmer samarbejdet – kunne vise sig at være det stærkeste aktiv, virksomheden besidder.

At skabe et samarbejdsmiljø sker ikke fra den ene dag til den anden – det kræver omhyggelig overvejelse, et design, som fanger ånden i din virksomhed, og den ergonomisk korrekte opsætning. Du behøver ikke at have et kontor, som strækker sig over mange etager eller mange kvadratmeter. Du kan skabe de målrettede zoner, uanset hvor meget plads, du har. Vi kommer her med fem ideer til sådanne områder, som kunne være en mulighed for dig:

1.    Opret et uformelt rekreativt område

Tag det moderne koncept med uformelle rekreative områder på kontoret til dig – tænk afslappede siddepladser, som f.eks. sækkestole eller hyggelige sofaer. Ved at skabe et sted, hvor man kan slappe af og holde uformelle møder, skabes der mulighed for at frigøre nye ideer, som måske har været holdt tilbage af en mere formel indretning. .  

Tilskynd folk til at flytte sig væk fra deres skriveborde og arbejde i et andet miljø i en periode. De vil føle sig mere udhvilede og dermed blive mere produktive. Ud over vigtigheden af at knytte bånd og udvikle sunde relationer giver et uformelt rekreativt område mulighed for øget samspil kolleger imellem. Forbered rummet til tankebygnings- og problemløsningssessioner, og brug f.eks. Post-it-sedler. Blokkene passer ind i en normal staffeliramme, og sedlerne kan tages af og sættes fast på væggen ved hjælp af den selvklæbende bagside. Det er en fantastisk måde at udvikle ideer og holde styr på gruppens forslag.

2.    Afsæt et område til tankebygning

Udpeg et område af kontoret til ideer – et sted, hvor nye innovative koncepter kan opstå og udvikle sig. En whiteboardvæg er et nøgleelement og kan være med til at lette tankebygningsprocessen. Hvis du har brug for en nem løsning til at indføre et sådant område på kontoret, så har Post-it en række produkter, som er ideelle til en hurtig forvandling. Dry Erase Surface-produkterne er nemme at rulle ud og klistre op på væggen uden at skulle bruge andre hjælpemidler. Produkterne i serien fås i forskellige størrelser, så du har mulighed for at vælge præcis det produkt, som passer til rummet.

3.    Riv barriererne ned med et åbent receptionsområde

Omdan et traditionelt receptionsområde til et åbent kontorfælleskab uden barrierer mellem skrivebordene. Et åbent kontor og mere nærhed til andre kolleger inspirerer til improviserede ideer, skaber en følelse af kammeratskab og gør det nemmere at kommunikere.

Og ud over de yderst vigtige skriveborde og stole, så design rummet med dagslys og luftkvalitet in mente. Forskning tyder på, at disse to faktorer er væsentlige for etableringen af en effektiv arbejdsplads. Grønne planter rundt om skriveborde giver en hårdt tiltrængt dosis natur – planter renser luften og øger samtidig produktiviteten med 15 %, viser undersøgelser.

4.    Støt interaktionen mellem kolleger med en samtalehub

Undersøgelser viser, at te, kaffe og forfriskninger ligger øverst på listen over de vigtigste servicefunktioner ved en effektiv arbejdsplads. En kantine eller et område, hvor man få forfriskninger, slår selv wi-fi og er perfekt til samtaler, socialt samvær og til en pause fra arbejdet. Det er et vigtigt område, som hurtigt kan blive et knudepunkt for samarbejde, som inspirerer folk fra forskellige teams til at arbejde sammen.

Invester i væsentlige ting, såsom en god kaffemaskine, og møbler og udstyr, der hjælper med at fremme produktiviteten. Det kunne f.eks. være borde, der er store nok til gruppemøder, og en masse Post-it-sedler, der kan understøtte gruppearbejde. Selvom det ikke er det vigtigste, så kan teknisk udstyr godt spille en vigtig rolle i en samtalehub. Skærme, der er store nok, så hele teamet kan se, er en virkelig stor hjælp, når dokumenter eller filer skal gennemgås, og er med til at sætte fart på møder.

5.    Giv store grupper plads til at arbejde i konferencelokaler

Få en dedikeret plads til interne møder, kundeaftaler og eventuelle medarbejdersamtaler. Det er vigtigt at give rigelig privat plads til præsentationer eller til at holde telefonmøder. Et mødebord er et must sammen med komfortable stole, vital teknologi og en vandmaskine.

Når du udnytter din arbejdsplads optimalt, kan det på længere sigt hjælpe din virksomhed med at nå sine mål. Hvis du ønsker, at din virksomhed skal samarbejde, så begynd med at opdatere dit kontormiljø, og tag så yderligere skridt til at fremme denne type af tankegang i andre områder af din virksomhed.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form