Logo Lyreco

Er dine møder blevet uproduktive? Prøv disse taktikker hentet fra gamification

Del via:
  • Staples_article

Kan dine møder bruge et energiboost? Det er nemmere, end du tror, at gøre møder produktive, spændende og sjove.

Få inspiration fra de tyskinspirerede brætspil til at ruske op i din dagsorden. I mange brætspil spiller deltagerne mod hinanden. Disse spil bringer spillerne tættere sammen om at lægge en strategi som en gruppe. Vinderteamet kan opbygge noget sammen, f.eks. et samfund, en civilisation eller en by. Ligesom det tyskinspirerede brætspil kan du tilføre samarbejdsstrategi og ideudvikling til dine møder.

Her er nogle taktikker hentet fra gamification, som du kan prøve for at gøre dine kedelige møder mere dynamiske!

Kom godt fra start med en aktivitet, der bryder isen
En underholdende aktivitet, der bryder isen, har to formål: Den skaber øjeblikkeligt en mere afslappet tone og hjælper alle i lokalet til at åbne op, hvilket er vigtigt for at få et produktivt møde.

Hvis denne gruppe mødes regelmæssigt, kan du kickstarte dagsordenen med et nyt spørgsmål hver gang. Dette kan være noget så simpelt som at få alle til at fortælle, hvad de har lavet i weekenden eller den sidste gode film, de har set.

Hvis deltagerne ikke kender hinanden, kan du gå mere utraditionelt til værks med spørgsmål, som fremmer samtalen. Her er nogle ideer:

Du vil blive overrasket over de interessante svar fra dine kolleger.

Varm op med en tegneaktivitet
Møder som f.eks. ideudviklingsmøder eller brainstormingssessioner involverer undertiden at bede deltagerne om at tegne, skitsere og illustrere deres ideer. Det kan være lettere sagt end gjort. Selvom mange af os nød at tegne billeder som barn, føler vi os mere forlegne som voksne. Vi er måske bange for, at vores tegninger er dårlige eller fjollede. Men du behøver ikke være en professionel kunstner for at kommunikere en ide gennem en tegning. En simpel skitse er nok.

For at få folk varmet op skal du give en hurtig og nem tegneopgave. Giv folk 30 sekunder til at tegne et træ. Giv dem derefter 30 sekunder til at tegne en person. Del dine tegninger med gruppen. Hver skitse vil se lidt anderledes ud, men de vil helt sikkert ligne træer og mennesker. Nu vil alle vil føle sig mere trygge, når de bliver bedt om at tegne på et senere tidspunkt.

Få mere at vide om, hvordan en legende tilgang kan påvirke lysten til samarbejde på arbejdspladsen med vores guide til at inkorporere børns leg på kontoret.

Sørg for at alle er på stikkerne (og på rette spor)
Dit håb om et produktivt fælles møde kan smuldre i det øjeblik, en person begynder at afvige fra emnet, og ingen ønsker at være ubehøvlet og afbryde den talende. Det er her gamification virkelig kan være nyttigt.

Brug en visuel og hørbar tidtager som f.eks. et 2-minutters timeglas eller et æggeur. Sæt en tidsgrænse for, hvor lang tid alle kan tale. Sørg for, at alle er klar over reglerne i forvejen, så ingen bliver overrasket, når tiden er gået. Når klokken har ringet, kan en anden får lov til at tale.

Dette vil tilskynde folk til at være mere opmærksomme på hinanden og samtidig opmuntre andre til at deltage mere aktivt. Det vil også betyde, at dine møder bliver aldrig afbrudt igen!

Giv ideerne frit spil
Brainstorming ikke skal være en konkurrence. Ingen enkeltperson har "den bedste ide". Folk skal føle sig trygge ved at dele deres ideer, og du vil også gerne sørge for, at andre ikke taler dårligt om de frembragte ideer. Ved at bruge princippet "ja og" på dine møder kan du netop gøre dette.

Hver gang nogen præsenterer en ide, er målet at føje noget til den. Sig for eksempel: "For at bygge videre på Jonas' ide…" Dermed kan du tilskynde folk til rent faktisk at gøre det, og du kan notere hver gang, du hører de magiske ord om at "bygge videre på denne ide".

Ved ugens afslutning kan du belønne den person, der har brugt princippet mest, med en gratis kop kaffe eller frokost. Denne taktik inden for gamification vil motivere folk til mere proaktivt at bygge videre på hinandens ideer, hvilket gør dine møder mere samarbejdsbaserede.

Fortsæt samarbejdet efter mødet
Vi har alle prøvet det. Vi bruger en time eller to i et møde på at drøfte et vigtigt emne, og vi er alle motiveret af de mange gode ideer. Herefter sker der ingenting. Ingen følger op, og vi er i tvivl om, hvad de næste skridt er.

Når mødet afsluttes, skal du sørge for at følge op med notater og handlingsplaner for alle, som deltog. Hvis vigtige teammedlemmer ikke har kunnet deltage, eller deltog et andet sted fra, er det også vigtigt at holde dem informeret om mødenoterne.

Hold samarbejdet kørende ved hjælp af Oxford Smart-filpoveren  og SCRIBZEE®-smartphoneappen. Du skal blot tage noter som sædvanlig på flipoveren og derefter bruge din smartphone til at scanne siderne. SCRIBZEE® samler siderne i PDF-fil med høj opløsning, der derefter kan deles med hele gruppen i skyen. Når hvor folk kommer tilbage til deres skriveborde, er mødenotaterne allerede landet i deres indbakker.

Ved blot at prøve en eller to af disse ideer kan du gøre dine uproduktive møder mere dynamiske. Når folk føler, at deres ideer og meninger betyder noget, er du godt på vej til mere produktive og samarbejdsbaserede møder.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form