Logo Lyreco

Brug disse daglige kontorartikler til at udnytte potentialet i Design Thinking

Del via:
  • Post-it

Nu om dage handler arbejde om samarbejde. Men som mange ledere har måttet konstatere, kan man ikke bare samle en flok medarbejdere i et mødelokale og så forvente, at magien indtræffer. Som med alt andet i erhvervslivet kræver effektivt samarbejde de rette processer og værktøjer. Her kommer Design Thinking ind i billedet.

Design Thinking er en ikke-lineær, gentagende og kontinuerlig proces, der mere effektivt hjælper teams med at forstå deres kunder, definere forretningsproblemer og skabe innovative løsninger i forhold til de lineære metoder, som mange virksomheder bruger til at løse problemer.

Fordelene ved Design Thinking
Design Thinking har fem trin: 1. Brug empati til at sætte dig ind i brugerens behov, 2. Definer problemet, 3. Forestil dig potentielle løsninger, 4. Lav prototyper af de mest lovende ideer, og 5. Test prototyperne med brugere for at få feedback.

Design Thinking er en langt mere legende tilgang til problemløsning og nedbryder de ufleksible barrierer, som findes i en traditionel, lineær proces. Som forsker i leg Dr. Stuart Brown bemærker, er "voksne, som ikke leger, ofte fastlåste og humorforladte, ufleksible og uvillige til at afprøve nye muligheder." Det samme gælder for virksomheder, som ikke leger.

Den legende tilgang i Design Thinking styrker dit team og gør det mere fleksibelt og åbent for nye løsninger, der tidligere ville blive afvist med det samme. Det er ikke så sært, at Design Thinking findes i nogle af verdens mest legende og succesrige virksomheder, herunder Apple, Google, PepsiCo og Nike.

Skriveværktøjer, der kan løse opgaven
Hvis din forretningshjerne forsøger at regne ud, hvordan du skal komme al denne ikke-lineære tænkning ind i PowerPoint eller et regneark, kan du godt tro om igen. De forretningsværktøjer, du normalt arbejder med, er alt for lineære og statiske. Derfor er værktøjer som 3M's Post-it® Super Sticky Notes, Post-it® Super Sticky Meeting Charts og Post-it® Super Sticky Dry Erase Film nødvendige værktøjer til Design Thinking.

Teammedlemmer kan nemt skrive ideer ned, sætte dem på en væg, lægge til og trække fra eller sammenkoble ideer efter behov. Enhver ide kan skrives ned, så alle kan se den, hvilket frigør en person fra at være referent. Det giver også alle mulighed for at dele, referere og bygge videre på hinandens ideer under mødet, mens fortsættelsen af samarbejdet efter mødet sikres ved at have et ensartet fælles opslagsværk for alle.

Er du klar til at teste Design Thinking med dit team? Din næste store ide er lige om hjørnet. Her kan du se, hvordan Post-it®-produkter kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af trinnene i Design Thinking-processen.

Brug empati
I denne fase ønsker du at få en personlig forståelse af det problem, som skal løses. Det betyder at du skal udforske, tale med eksperter og brugere og indsamle data. Brug Post-it® Super Sticky Dry Erase Film til lave et whiteboard-væg, der kan fungere som et centralt opbevaringssted til vigtige oplysninger, som skal deles med teamet.

Definer
Når du er færdig med researchfasen, er det tid til at bruge alt, hvad du har lært, til præcist at definere det problem, du forsøger at løse. Post-it® Super Sticky Self Stick Easels giver dig mulighed for at gruppere forskellige aspekter af problemet ved hjælp af ark. Ved at sætte ark op forskellige steder i lokalet og give dem forskellige emner kan teamet hurtigt gå rundt fra et ark til ark og bidrage med ideer og forslag. Når problemet er defineret, skal du skrive det på et særskilt ark og hænge det i lokalet, så det kan bruges som inspiration under næste fase.

Forestil dig
Efter al den analyse fra venstre hjernehalvdel er det tid til at aktivere den højre side af hjernen. Udstyr hvert enkelt medlem af teamet med Post-it® Super Sticky Notes, og lad dem brainstorme ideer. Denne fase handler om ideudvikling, så du skal tilskynde dine teammedlemmer til at notere én ide pr. note, sætte den på væggen, så andre kan se den og komme med input og hurtigt gå videre til næste ide. Målet er at få så mange som muligt, så husk at medbringe masser af notesblokke til alle. Når der er skabt nok ideer, skal I diskutere de ideer, som teamet synes er de bedste, og gruppere dem.

Lav prototyper
I stedet for at vælge én ide, der skal udføres, kan I tage teamets bedste ideer og lave prototyper. Fejl skal både forventes og tilskyndes, for det gælder om at finde den bedste løsning så hurtigt og billigt som muligt. Brug Post-it® Super Sticky Big Notes til at spore fremskridtet for hver prototype, tilføj noter og brainstorm på baggrund af de eksisterende ideer. 

Test
Når du har en prototype, skal du ikke gå direkte til produktion. Lidt feedback fra brugerne på nuværende tidspunkt kan redde dig fra et produkt, som brugerne afviser på et senere tidspunkt. Saml et nogle brugere og hav en Post-it® Easel Pad parat til at indsamle feedback under en testsession.  

I takt med du indarbejder Design Thinking i din virksomhed, skal du huske, at hver af disse faser kan udføres parallelt, eller du kan vende tilbage til dem igen og igen, efterhånden som du arbejder. Det, du f.eks. erfarer i testfasen, kan optimere din definition af problemet, hvilket fører til en ny brainstorming for at undersøge løsninger, du ikke havde tænkt på i første omgang.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form