Logo Lyreco

Samarbejde på arbejdspladsen

Del via:
  • Legamaster

Nu hvor millennials, som de fleste også kender som generation Y, gør deres entré på arbejdspladserne, kommer vi ikke udenom, at arbejdsmiljøet vil ændre sig. Denne generation har stor betydning for indretningen af fremtidens kontorer, fordi den er disse kontorers fremtid. Undersøgelsen Fremtidens Kontor fra 2015-2016, der er baseret på eksisterende data, blev udført af Legamasters afdeling for markedsinformation, og den konkluderede, at millennials arbejder på en mere kollaborativ måde end generation X, der kom forud for dem. Men hvad betyder den måde, millenials arbejder på, for fremtidens kontormiljøer?

Generation Y, der foretrækker spontane og uformelle møder, prioriterer møder ansigt til ansigt højt sammenlignet med ældre generationer. I kontorets historie gik vi fra at tale i telefon og sende faxbeskeder til at skrive e-mails og deltage i videokonferencer, og nu vender vi tilbage til udgangspunktet og mødes ansigt til ansigt for at tale med hinanden. For at lægge vægt på det personlige aspekt i samarbejdet foretrækker millennials ofte åbne kontorer, hvor kollegerne deler ét åbent område. Separate, lukkede kontorer er ikke længere attraktive. Ønsket om at have sit eget skrivebord er endnu mindre, og tendensen til fleksible løsninger er større. Fremtidens kontorarbejde er centreret om opgaverne snarere end kontoret som base. Det betyder, at en medarbejder vil finde de andre, der arbejder på samme projekt, og sætte sig i nærheden af dem, så de kan samarbejde, i stedet for at vælge det samme skrivebord hver eneste dag. Det åbne kontordesign skaber mere samarbejde mellem kollegerne, fordi de har lettere at komme i kontakt med hinanden, og fordi det er befordrende for mere uformelle møder. For millennials, der er kendt som denne "visuelle generation", gør atmosfæren på et åbent kontor også visualisering enklere, fordi alle, du vil dele informationer med, bogstaveligt talt er i samme kontorlokale.

Disse præferencer og måder at arbejde på har betydning for fremtidens kontortrends. Der er ikke kun brug for kontorer i åbent plan, men også uformelle områder til at holde møder. Og for at skabe kreativitet og stimulere teamwork ser man oftere og oftere rum til samarbejde i moderne kontormiljøer. Agile-tilgangen benyttes for eksempel ikke længere kun i it-afdelinger. Denne måde at arbejde har bredt sig til andre afdelinger i organisationerne, efterhånden som man har opdaget, at disse afdelinger også kan drage fordel af agile procedurer og principper. Agile er en måde at samarbejde på, der er i hastig vækst og vil blive brugt mere og mere på fremtidens kontorer. Var du klar over, at der bare på LinkedIn allerede er 55.349 Scrum Masters, og at man kan finde 8.014 undervisere i den agile metode på internettet? Tendensen er, at flere og flere organisationer begynder at bruge den agile måde at samarbejde på, da den resulterer i hurtigere levering af produktet. Det sker, fordi teams er mere produktive, når de har bedre mulighed for at administrere deres prioriteringer, og dermed kan skabe et produkt af højere kvalitet til kunden. Alt i alt har organisationer, der har implementeret Agile, oplevet mange fordele.

For medarbejdere i teams er det er ikke kun omgivelserne, de arbejder i, men også de redskaber, der er tilgængelige på deres kontorer, som er vigtige for at få bedre resultater af samarbejdet. I Legamasters undersøgelse fortæller brugere bl.a., at der er behov for "noget med et håndtag til coaches/ scrummers, der ofte er på farten". Legamasters svar er den nye Agile-værktøjskasse, en æske, der er nem at bære rundt, og som indeholder det kontorudstyr, der skal bruges i daglige scrum-sessions, fx whiteboardmarkere, tavleinddelingstape, magneter, tavlevisker, rensemiddel og servietter. Legamaster har også fokuseret på et andet behov i forbindelse med den måde, vi arbejder på i fremtiden: "Agile medarbejdere foretrækker ofte at bruge magneter og ikke klistermærker til elementer, der kan blive siddende i mere end et par dage eller skal flyttes meget rundt. Det kan fx være historiekort på en opgavetavle." Legamasters enkle svar på disse behov er Magic-Chart Notes. De er elektrostatiske, så du nemt kan sætte dem på stort set alle overflader og hurtigt flytte og udskifte dem. Desuden kan Magic-Chart Notes viskes rene og bruges igen. Se filmen, og opdag selv, hvordan Magic-Chart Notes bringer magi til samarbejdet.

Kilde:    Legamasters Fremtidens Kontor, undersøgelse baseret på eksisterende data – 2015/2016   
             Legamasters strategiundersøgelse, 2015

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form