Logo Lyreco

7 back-to-work-mødetips

Del via:

Når du kommer tilbage til arbejdet efter en afslappende sommerferie, føler du dig forhåbentlig udhvilet og parat til at tackle resten af året med fornyet energi og en frisk appetit på succes.

Så det sidste, man ønsker, er, at alle de gode intentioner - for ikke at nævne den positive energi - bliver spildt i endeløse møder, der synes at skabe flere problemer end løsninger. Her er syv simple tip til mere effektive møder.

kontor, business, skrivebord, computer, dokument, papir, tabel, voksen, møbler, laptop, arbejde, rum, teknologi, familie, desktop, mennesker, papirarbejde, professional, medarbejder, telefon

Sæt dagsordenen 

Alt for ofte viger møder fra kursen, fordi der ikke er en tydelig struktur. Men hvis du skriver en specifik dagsorden, deler den inden mødet og også viser den på en tavle i rummet for at holde alles fokus, bliver det lettere at dække de væsentlige punkter i rækkefølge. 

Hold deltagerantallet til et minimum

Det lyder indlysende, men det er sandt. Jo færre mennesker, du inviterer til et møde, jo hurtigere og mere effektivt vil det være. Når du udarbejder en liste over de personer, du vil invitere, så sørg for, at de virkelig er relevante for agendaen og vil kunne yde et konkret bidrag.

Involver deltagerne

Det er ikke nok blot at have de rigtige mennesker tilstede, de skal også være engagerede. Hvis det f.eks. er en brainstorm, kan du uddele sticky notes, så de kan skrive deres idéer ned, eller bruge en 3M-flipover til at skrive mødenoter ned, mens alle er til stede.

Brug et stopur

Vi har alle været til møder, der synes endeløse. Sæt en tidsfrist - og lad deltagerne vide, at alt skal være afsluttet på den tid. Sæt et stopur i gang på bordet, og sørg for, at alle kan se det - det vil sætte gang i tingene og holde dagsordenen på rette spor. 

Stå op

Når du organiserer et møde et sted, hvor deltagerne skal stå op, vil du som regel opleve, at alle ønsker at komme igennem dagsordenen hurtigst muligt. Stående møder menes også at være meget mere produktive.

Gør mødet til en mobilfri zone

Telefoner og mobile enheder er altid en distraktion. Uanset om en deltager svarer på et opkald, de bare MÅ tage, eller søger oplysninger på internettet under mødet, betyder det, at du ikke har deres fulde opmærksomhed. Lad alle vide fra starten, at telefoner ikke har adgang.

Opret et venteværelse

På de fleste møder støder man på emner, der er relateret til det emne, der drøftes, men ikke direkte relevant. Du kan undgå at blive kørt af sporet ved at oprette et "venteværelse" til disse spørgsmål, så du anerkender dem - men bliv enige om at drøfte dem indgående senere. Igen, en flipover eller en stor notesblok er en god måde til at føre protokol over de punkter, der blev drøftet.

Bevæbnet med disse 7 tip kan du sikre, at dine møder bliver kortere, skarpere og mere målrettede - samt mindre hyppige. Når det er sagt, er det også værd at huske på de kloge ord fra den amerikanske økonom og forfatter Thomas Sowell, der mener, at "de mindst produktive mennesker er som regel dem, der er mest positivt stemt over for at holde møder".

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form