Logo Lyreco

6 tip til at maksimere brug af hot desking for større produktivitet og arbejdsglæde for medarbejderne

Del via:
  • Staples_article

Den moderne arbejdsplads udvikler sig, og medarbejderne er ikke længere bundet til kontoret. Ifølge IT-analysefirmaet IDC har næsten 40 pct. af arbejdstagerne skiftet til at arbejde helt eller delvist mobilt. Men mobilt arbejde kan være en udfordring. En ny undersøgelse viser, at mere end en tredjedel af Dells globale medarbejderne oplever, at distancearbejde kan være med til at udhule sammenholdet på kontoret.
Hot desking kan være med til at bygge bro mellem distancearbejde og kontorarbejde. Hot desking er et koncept, hvor man bruger fælles skriveborde og midlertidige arbejdsstationer i stedet for faste pladser. Medarbejderen tager det bord, der er tilgængeligt, når vedkommende møder ind på kontoret.
Hvis hot desking designes og implementeres på en gennemtænkt måde, kan det blive til et midtpunkt for samarbejde, hvor medarbejderne føler sig mindre isoleret og bliver styrket af en stærk virksomhedskultur. Små og mellemstore virksomheder kan også gøre bedre brug af pladsen, da det giver færre ubrugte skriveborde.

1. Tilskynd medarbejderne til at personliggøre deres arbejdsstationer, når de anvender dem
Folk kan lide at omgive sig med legetøj, familiefotos og deres foretrukne kontorartikler såsom kuglepenne og notesbøger. Hot desking kan besværliggøre dette, og man risikerer, at arbejdsstationerne føles kolde og upersonlige. "Skriveborde bliver blot til en plan overflade frem for en plads med et personligt aftryk", står der i en hvidbog fra Leitz.
Gør det nemt for medarbejderne at personliggøre deres midlertidige plads. Sørg for at stille båse, garderobeskabe eller arkivskabe til rådighed, så medarbejderne kan opbevare deres ting aflåst. Overvej at bruge transportable og stabelbare kasser for at maksimere den tilgængelige plads, og for at medarbejderne kan opbevare og transportere deres foretrukne ting til deres nye skriveborde og holde deres arbejdsområde ryddeligt og rent.

2. Indret arbejdsstationerne med fokus på komfort

En forskningsartikel fra Kensington viser, at ergonomi er den altovervejende udfordring ved hot desking. Det er afgørende, at medarbejderne kan foretage justeringer og tilpasninger af stol, skrivebord og skærm.

Start med ergonomiske stole af god kvalitet, som kan justeres i højden og har justerbare armlæn og ryglæn. Tilbehør til arbejdspladsen kan yderligere forbedre medarbejdernes komfort og produktivitet. For eksempel tilbyder Kensingtons Smart-Fit-system mulighed for holdere til bærbare computere, lændestøtter, musemåtter og fodstøtter for at hjælpe medarbejderne med hurtigt at justere deres midlertidige arbejdsområde hver morgen, så de kan have det så komfortabelt som muligt dagen igennem.

3. Inspirér til samarbejde med fleksible, komfortable fællesarealer
En europæisk undersøgelse fra IBM konstaterede, at mennesker, der regelmæssigt arbejder væk fra kontoret, har svært ved at samarbejde og kommunikere med andre. Med et samarbejdsvenligt kontor giver du medarbejderne større grund til at komme ind på kontoret, uanset om det drejer sig om brainstorming-møder eller at skabe bedre relationer til kollegerne.

"Design handler ikke kun om miljø. Det handler om humør, adfærd og virksomhedens værdier", står der i en hvidbog fra Leitz. Sørg for, at fællesrummene er indbydende med behagelig, afslappet indretning. Hæng whiteboardtavler op, som gør det nemt for teams at samles og dele idéer. Nobos whiteboardtavler i bredformat er optimeret, så de passer til at blive brugt. Det ubrugte område øverst og nederst på whiteboardtavlerne er skåret væk, så der er ekstra plads på begge sider for at sikre, at ingen innovative idéer går tabt. Placer whiteboardpenne og sticky notes i nærheden. Disse designændringer kan hjælpe med at inspirere til samarbejde og styrke virksomhedens kultur.

4. Inddrag farver og skab kontinuitet

Hot desking er udråbt til en effektiv måde at udnytte pladsen på, men du risikerer, at dit kontor føles kedeligt og uinteressant. Hvis dit kontor føles for sterilt, bliver det ikke et varmt og indbydende sted at arbejde.

En enkel måde at løse dette på er at inddrage farver i indretningen. Forskning viser, at farven blå øger kreativitet, mens farven rød kan hjælpe med at øge opmærksomheden på detaljerne. Brug farverige opbevaringskasser, tilbehør og møbler, så din arbejdsplads føles som en forlængelse af virksomhedens brand. Med farvede kasser og andet tilbehør kan du sætter kulør på kontoret.  

5. Sørg for at fremme et hygiejnisk arbejdsmiljø
Næst efter ergonomi er hygiejnen det største smertepunkt, når det kommer til hot desking. Skriveborde og kontorudstyr, som f.eks. tastaturer, kan være nogle af de mest uhygiejniske elementer på kontoret.

Når mange personer deler skriveborde, er det vigtigt, at alle renser deres arbejdsområde og desinficerer alt, før de pakker sammen og går hjem. Gør det nemt for medarbejderne at opretholde en god hygiejne ved at stille desinficerende servietter og hånddesinfektion til rådighed og uddele denne guide om at holde arbejdsområder bakteriefri

6. Udstyr kontoret med de nødvendige kontorartikler
Trods teknologi og mobilt arbejde har dine medarbejdere brug for kontorartikler. "Glem ikke, at den gennemsnitlige kontormedarbejder stadig håndterer mere end 10.000 stykker papir om året," fastslår Leitz-hvidbogen Arbejdet er der, hvor du er.

Fyld lageret op med hæftemaskiner, hullemaskiner, sakse, bakker og andre vigtige ting. WOW-serien fra Leitz tilbyder disse i et bredt udvalg af farver, som gør dine lokaler mere venlige og imødekommende.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form