Logo Lyreco

4 designændringer i mødelokalet, der inspirerer til samarbejde

Del via:
  • Staples_article

Samarbejde på møder fører til, at idéerne bliver bedre, og der træffes bedre beslutninger i hele organisationen. Men samarbejde er ikke altid let, især hvis ikke medarbejderne ikke føler, at de bliver hørt.

Med et velindrettet mødelokale kan du forvandle dit lokale til et sted, hvor samarbejde prioriteres højt. Disse ændringer og opdateringer kan være med til at skabe mere interaktion og deling af idéer under et møde.

1. Etabler en telefonfri zone
Ifølge nogle opgørelser tjekker vi vores telefoner i gennemsnit 28 gange om dagen. Denne ubevidste vane kan snige sig ind på møder og skabe faldende produktivitet og samarbejde og få den talende til at føle, at hans eller hendes idéer er relevante eller er værd at lytte til. 

Stop denne distraktion, før den starter. Bed alle personer lægge deres telefon på en bakke eller i en kurv ved døren, når de kommer ind. Ved at fjerne fristelsen til at tjekke telefoner vil alle mødedeltagere være mere tilbøjelige til at holde fokus og engagere sig aktivt i samtalen.

2. Få folk til at tale og skrive
Måden du indretter og udstyrer dit mødelokale med kontorartikler kan hjælpe folk til at føle sig mere trygge, når de skal dele deres ideer. Analoge skriveredskaber tilskynder folk til at kigge op fra deres computerskærme og deltage aktivt sammen med gruppen.

Hav whiteboardtavler på væggene og stakke af Post-it®-blokke af forskellige størrelse midt på bordet - jo flere skriveoverflader, jo bedre. Folk kan hurtigt tegne eller nedfælde ideer. Og glem ikke skriveredskaber! Brug dryerase-markører, farverige kuglepenne, blyanter og permanente markere. Disse skal være inden for rækkevidde, så mødedeltagerne kan begynde at skrive i det øjeblik, ånden kommer over dem.

3. Brug det runde bord
Overvej, hvordan et rektangulært bord kan fremhæve magtbalancen blandt mødedeltagerne. Folk tager instinktivt parti. Medarbejderne i et team sætter sig automatisk sammen på den ene side, så der automatisk oprettes en "os mod dem"-dynamik. Den person, som er øverst i hierarkiet, vil ofte sidde tættest ved bordenden. Personer, der sidder i den ene ende, vil ofte monopolisere samtalerne, så personerne i den anden ende ikke får taletid.

For at få et reelt samarbejde op at stå skal alle skal føle sig ligeværdige og synlige. Forskning viser, det at sidde ved et rundt bord skaber en bedre fornemmelse af tilhørsforhold og fører til færre konflikter. Ved et rundt bord kan alle se hinanden. Private samtaler med sidemanden er vanskeligere. Der er ingen sider, som tilskynder til dannelse af "os mod dem"-dynamik. Fra det øjeblik folk sætter sig på deres pladser, vil mødet allerede være mere samarbejdspræget.

Udforsk Staples' løsninger til kontormøbler for at finde den perfekte mødelokaleindretning til din virksomhed. 

4. Brug farver
Et monotont mødelokale kan virke uinspirerende. Farven på indretning og møbler kan have indflydelse på folks humør. Overvej at inkorporere områder med farve i mødelokalet. Det kan f.eks. være møbler, vægkunst eller tilbehør. Farve sætter ikke kun kulør på tilværelsen, men kan også føre til bedre møderesultater. En undersøgelse fra University of British Columbia har undersøgt, hvordan bestemte farver påvirker folks produktivitet. Blå hjælper folk med at øge kreativiteten, mens rød hjælper til at fokusere opmærksomheden på detaljerne.

Er du klar til at booste samarbejdet på kontoret? Start med de fælles faciliteter såsom mødelokaler, og du vil snart begynde at se de positive resultater fra medarbejdere, der arbejder bedre sammen.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form