Logo Lyreco

Sådan kan du og dine medarbejdere udnytte energien efter ferien – og tage den med på arbejde

Del via:

Selvom næsten alt andet ved arbejdsmønstre har ændret sig de sidste par årtier, så tager de fleste medarbejdere stadig på ferie i løbet af sommeren. For dem er det en chance for at slappe af, bruge tid på at gøre det, de virkelig har lyst til, og glemme alt om arbejdslivet.

Når det igen er tid til at komme tilbage til arbejdet, burde de i teorien være fyldt med energi og klar til at starte et helt nyt kapitel i deres arbejdsliv.

For en arbejdsgiver er dette den perfekte lejlighed til at bruge denne energi til at øge stemningen - og produktiviteten - på hele kontoret, og en af de mest effektive måder at gøre dette på er ved at foregå med et godt eksempel. Her er fem måder at bruge ferien på til at kickstarte en ny og spændende fase i arbejdet.

rejse, strand, vand, havet, ocean, sommer, voksen, seashore, afslapning, fritid, ferie, mennesker, one, sand, mand, udendørs, computer, kvinde, rekreation, laptop

Arranger en god oprydning

En god måde at hjælpe dig selv tilbage i rutinen på er ved at give skrivebordet en ordentlig oprydning - ikke kun på overfladen, men i alle de skuffer og arkivskabe du bruger. Der er garanteret masser af dokumenter, som du ikke har brug for mere, og det bedste sted for dem er makulatoren.

Skab orden

Selvfølgelig er der også masser af ting, du bliver nødt til at beholde, og når du kommer tilbage til arbejdet, vil det være det perfekte tidspunkt til at efterrationalisere den måde, du arkiverer dem på. Hvorfor ikke gemme dine dokumenter i farverige ringbind for at afspejle dit solskinshumør efter ferien? Og hvad med nogle klare og skinnende brevbakker så du lettere kan komme til hvert dokument, du har brug for?

Planlæg de næste par uger

Når du har ryddet op i rodet, er det tid til at tage et kig på kalenderen og se, hvad der er i vente de næste par uger. Dette er også det perfekte tidspunkt til at begynde at prioritere din tid og skille det væsentlige fra det mindre vigtige. Farvede Post-it-sedler kan være den perfekte måde at præsentere denne information på med forskellige farver til at udtrykke forskellige prioriteringsniveauer.

Gennemgå dine beskeder

Din indbakke er sikkert fyldt til randen, når du kommer tilbage på arbejde, og din umiddelbare indskydelse kan være at gennemgå dem i kronologisk rækkefølge. Men det vil formentlig være en langt mere effektiv udnyttelse af din tid, hvis du gennemgår dem efter afsender eller emne. Ved at være mere fokuseret vil du også gennemgå dem mere effektivt.

Genskab kontakten med kollegerne 

Under al denne aktivitet bør du huske på, at det er svært at gå direkte fra total afslapning i ferien til hektisk arbejdsmiljø. For at skabe en mere "blød landing", bør du sætte tid af til en frokostpause og endda invitere en kollega eller to til at tage en bid mad sammen med dig og en afslappet snak om arbejdsprioriteter. 

Det behøver ikke være skræmmende at vende tilbage til arbejdet efter en ferie - vender du tilbage frisk og veludhvilet, kan du og dine medarbejdere uden problemer komme ind i rutinen igen, parate til at klare enhver udfordring.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form