Logo Lyreco

HVORDAN MAN BEVARER FOKUS I SOMMERSÆSONEN

Del via:
  • Bi-Office

Det er svært at bevare fokus på arbejdet hele tiden, men det bliver ekstra svært midt om sommeren, når man skal forsøge at  hele tiden, mens man arbejder, men det bliver virkelig svært at koncentrere sig, når det er midt om sommeren og man forsøger at få drinks med vennerne ved solnedgang, udflugter, planlægning af weekender ved stranden og rejser til at passe sammen - alt imens man arbejder! 

Oven i købet er de fleste af dine kolleger på ferie og muntrer sig i stranden, mens du sidder tilbage og skal passe både deres pligter og dine egne.

Marian Morgan, som er produktivitetscoach, siger: “Det kan være yderst vanskeligt at få tingene gjort og opretholde et høj produktivitetsniveau, når folk (især beslutningstagerne) ikke er der. Og så bliver workflowet  langsommere.” Med hensyn til at klare børn, der har fri fra skole, tilføjer hun: "At skabe balance mellem arbejde og familieliv bliver en endnu større udfordring.”

Al Coleman, Jr., forfatter til Secrets to Success: The Definitive Career Development Guide for New and First Generation Professionals, siger: Det er naturligt, at du er lidt mindre produktiv på arbejdet i sommermånederne på grund af det gode vejr, ferier, og hvis du har familie, dine børns sommeraktiviteter. Du vil som regel hellere være alle andre steder end på arbejde”.

Derfor får du her nogle tips om, hvordan du kan øge din produktivitet og bevare fokus i sommersæsonen:

Tag fri for at kunne stå distancen
Hvis du har nogle feriedage til gode, kan du tage en dag fri og tilbringe den sammen med familien eller finde dit personlige fristed. Alle medarbejdere har brug for en pause, og det giver dig en chance for at hvile og lade op i løbet af sæsonen. Coleman minder os også om, at vi skal “bruge tid på at planlægge andre sommerbegivenheder og -aktiviteter, som er vigtige, så vi kan tage planlægge arbejdet derefter.” Når du administrerer din tid rigtigt, kan bidrage til eliminere bekymring over at være borte fra kontoret. Når du ved, at du har en frokostaftale med en ven, så forsøg at arbejde længere dagen før eller møde tidligere samme morgen.

Planlæg forud, og meld din tidsplan klart ud
Konflikter er uundgåelige, når der planlægges ferie, fordi du måske opdager, at der er flere end en medarbejder, der har bedt om ferie i samme periode. Resultatet er, at det første, der falder dig ind, er, at det går ud over produktiviteten, og derefter, at der skal findes en løsning som holder arbejdsprocessen i gang. Det er vigtigt at planlægge forud i den situation for at etablere et system, der tydeligt markerer, hvilket dækningsniveau der er nødvendigt, og inden for hvilken tidsramme opgaverne skal udføres i den ferierende medarbejders fravær. Der er en grund til, at man siger, at whiteboards og planlægningskalendere er uundværligt kontorudstyr! De er nemlig uundværlige for tilrettelæggelse og effektiv kommunikation på kontorer af enhver art! Brug dem til at gøre det klart, hvornår alle dine kolleger har planlagt ferie, og hvem der i mellemtiden er ansvarlig for deres opgaver, mens de nyder sommeren. Når man har uundværligt udstyr som whiteboards og planlægningskalendere på kontoret, fremmer det organisering og kommunikation, som kan bidrage til at lette det pres, som et svingende workflow giver. 

Vær mere fleksibel med hensyn til prioritering 
Som ekspert i arbejdspladsforhold Lynn Taylor siger, “Det kan være en tid med færre forstyrrelser, fordi folk ikke er der. Udnyt det til at fokusere på projekter, som kræver strategisk tænkning og planlægning, så du er klar med dine forslag til efterårets arbejde, når trykkogermiljøet vender tilbage. Du vil glæde dig over, at du har udnyttet de stille perioder.” Derfor er det også også en god erhvervskompetence at kunne ændre på prioriteringerne. Det gør, at du ikke kører fast så ofte, fordi du er afhængig af input fra en chef eller kollega, som ikke er til stede, og fokusere på andre opgaver som for eksempel at planlægge forud!

Arbejd hellere i et team end solo
Vi kan lige så godt se det i øjnene: Når et er sommer, og du ikke kan tænke på andet end at dase på stranden i stedet for at overholde deadline for aflevering af din opgave, kan det være det klogeste at overveje en anden mulighed end at arbejde solo. At arbejde i et team er ikke kun gavnligt, fordi det styrker den enkeltes kreative evner, men det er også effektivt, når det gælder om at bevare fokus og øger derfor arbejdseffektiviteten.

Arbejd når som helst, hvor som helst, med lidt hjælp
Vær mere fleksibel! Som Coleman siger: “Du vil selvfølgelig ikke gå glip af ferier eller vigtige begivenheder i dine venners og din families liv, men du kan få brug for kortvarigt at bruge teknologi til fjernarbejde; eller du kan få brug for at bede om assistance fra en kollega eller benytte dig af et par af de tilrettelæggelsestricks, der er nævnt tidligere, for at sikre, at du opfylder de krav, som dit arbejde stiller, samtidig med at du bruger tid på dig selv.” Nu til dags leveres interaktive whiteboards med gratis samarbejdssoftware, som giver mulighed at holde videokonference næsten hvor som helst og være produktiv, selv om du ikke befinder dig på kontoret.

Organiser og læg planer for din familie, hvis du har travlt 
Hvis du har børn, ved du, at sommeren kan være en af årets travleste perioder, hvor du forsøger at holder børnene beskæftiget. Eller der er måske en, der har brug for mere tid og opmærksomhed fra dig. Når der er travlt på hjemmefronten om sommeren, og arbejdet bliver ved at at hobe sig op på kontoret, ville det være dejligt at have god balance mellem arbejds- og familieliv. Hvis du tænker fremad og planlægger aktiviteter for dine børn - som for eksempel pasning om dagen eller sommerlejr - eller for dine forældre, der er kommet til byen på besøg, vil det give dig ro i sindet, så du kan fokusere på vigtige projekter på arbejdet uden at du føler, at du skal være til tjeneste for din familie døgnet rundt. Giv din familie en elegant planlægningskalender eller en flot opslagstavle, så de selv kan holde styr på og overtage styringen af deres sommerplaner!

Udnyt de stille perioder
Hvis du normalt er uproduktiv om sommeren, simpelthen fordi tingene går langsomt rundt omkring på kontoret, kan du bruge tiden til at sætte gang i kommende projekter eller få ordnet mange af de løse ender, der har hobet sig op i tidens løb. Vi ved naturligvis, at der er dage, hvor du føler, at blot det at møde op er lig med produktivitet, men du kan ikke give dig selv lov til bare at slappe af, fordi det lader til, at der ikke er noget at bestille på kontoret. Sæt gang i tingene og organiser, planlæg forud, få rodet af vejen, og gå i gang med uafsluttede opgaver, og når tidspunktet endelig kommer, hvor du tager din velfortjente ferie, er der ingen skyldfølelse, der kan holde dig tilbage.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form