Logo Lyreco

What is good design?

Del via:
  • Leitz

“White Paper” rapporten “Work Better By Design” er udgivet af Leitz og belyser 10 principper for godt design. Der er taget udgangspunkt i principperne skitseret af den anerkendte designer Dieter Rams, som var ansvarlig for produktudvikling hos Braun i 70-erne.

Med udgangspunkt i hans principperGodt design:

… er innovativt
… gør et produkt nyttigt
… er æstetisk
… gør et produkt forståeligt
… er diskret
… er ærligt
… varer længe
… er gennemtænkt til mindste detalje
… er miljøvenligt
… er så lidt design som muligt

Nina Saller, designer hos xbeyonds, forklarer: «Selv om et logo eller et produkt er diskret eller nedtonet, betyder det ikke, at der er mindre design bag det. ‘Less is more’-trenden er forankret i behovet for visuel støjreduktion i svært komplekse miljøer. Brugeren behøver ikke at se kompleksiteten som ligger under overfladen.»

Leitz NeXXt serien med hæftemaskiner er et godt eksempel. Visuelt er maskinerne slående. De kommer i en række farver, men det som virkelig adskiller dem fra andre mærker ligger skjult. ‘Direct Impact’-teknologi løser problemerne, som mange har oplevet ved hæftning.  Gennem omfattende observationer af, hvordan folk brugte deres hæftemaskiner, blev det tydelig for designerne, hvad som var årsagen til hæfteproblemerne. Over 60 % tog hæftemaskinen op fra skrivebordet og holdt den i hånden, når de hæftede. Denne måde er hovedårsagen til hæfteproblemerne, da de fleste hæftemaskiner er udviklet til at blive brugt, når de står på skrivebordet. Med denne kundskab, kunne Leitz udvikle en serie hæftemaskiner, som kan bruges både i hånden og når de står på skrivebordet. Og du er garanteret problemfri og perfekt hæftning hver gang.

 

Design på arbejdspladsen

Design spiller en stor rolle i alle aspekter af vort liv, og de produkter og tilbehør, vi bruger på jobbet, er ingen undtagelse. Det er en god grund til, at moderne virksomheder gør kontorer farverige og inspirerende. Godt design giver øget kreativitet og produktivitet, øget pålidelighed og stor værdi og tilfredshed for brugeren. Disse fund støttes af et studie ved Exeter University: Mennesker, som arbejder i et farverigt og frodigt miljø (billeder, planter osv.), er 17 % mere produktive end dem, som arbejder i mere stringente omgivelser (bart og funktionelt). En arbejdstager, som er med i udformningen af sin arbejdsplads, er 32 % mere produktiv.

Dette er en af årsagerne til, at Leitz WOW design-serien fortsætter sin sejersgang og beviser, at følelser, farver og personlighed også tilhører verdenen indenfor kontorrekvisiter. Produkterne i denne serien har stor æstetisk appel og reflekterer brugerens personlighed og giver kompromisløs kvalitet. 

Succesfulde virksomheder, som omfavner design, er bevidste om, at de også har en intern kunde – deres egne ansatte. Det handler ikke længere om, at man tager til bygningen, hvor man arbejder – det handler om at kunne lide de omgivelser, man arbejder i. Det handler om at være på en plads som hjælper dig til at præstere mere.

Design på udstyr: Ser godt ud og har lang levetid

Ny teknologi, nye muligheder, og nye måder at designe på, har motiveret selskaber til at udvikle produkter bedre end nogensinde før. Når du køber et nyt produkt fra et selskab som Leitz, investerer du ikke bare i noget som ser flot ud men også i noget som gør, at du får gjort arbejdet hurtigt og effektivt, og det vil være omkostningsbesparende på lang sigt.

Konceptet ‘Total Cost of Ownership (TCO)’ er velkendt fra mange indkøbschefer indenfor mange områder. Undersøgelser udført af Vocatus, efter input fra Leitz, afdækker betydelige ydelsesforskelle mellem enkle, rimelige produkter og et produkt fra et anerkendt varemærke. Et kvalitetsprodukt giver mindre brugerproblemer og har længere levetid. Som eksempel tilfældet med en Leitz hæftemaskine, vil besparelsen være ca. 1.900 kroner gennem produktets levetid.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form