Logo Lyreco

Farver kan hjælpe dig med at være mere effektiv på arbejdet

Del via:
  • Exacompta

En undersøgelse kørt af University of Texas for nylig har vist, at grå, beige og hvide kontorer medfører en fornemmelse af tristhed og depression, især hos kvinder.Lignende videnskabelige undersøgelser har vist, at farver ikke kun ændrer vort humør, de har også en stor indflydelse på vores produktivitet, til det bedre eller det værre.

Akromatiske atmosfærer med hvidt og sort er ikke levende og de er non-produktive. De øger endda risikoen for udbrændthed med 25 %.

Opdag hvordan farver har en ubevidst indflydelse på beslutningstagning, produktivitet, lykke, kreativitet eller kommunikation.

RØD
Varme farver er meget stimulerende. Rød er FARVEN for produktivitet! 

Hvis du drysser røde stænk ud over dit kontor, som for eksempel ved at male en væg eller købe en rød arkivering, vil det aktivere din hjernes venstre hemisfære og således skabe et energisk miljø.

GUL og ORANGE
Gule omgivelser skaber en fornemmelse af lykke, får selvværdet til at stige og fremmer endda beslutningstagning. Hvis du har behov for at tage vigtige eller vanskelige beslutninger, kan du prøve at begrænse dig til et neutralt kontor og arbejde med gul arkivering.

Orange er farven for kommunikation og lykke. Orange tilbehør som fx møbler eller ringbind vil være perfekt til at byde besøgende velkommen i receptionen.

BLÅ
Hvis du har brug for at være kreativ som fx forskere, arkitekter eller designere, bør du fokusere på blå arkiveringsartikler, eftersom kreativitet aktiveres af den blå farve (hjernens højre hemisfære). Blå har en beroligende effekt og vil hjælpe dig med at fremkalde de bedste idéer.

Blå har dog behov for at være kombineret med andre farver såsom rød, lime eller pink. Faktisk kan for meget blå også have en bedøvende effekt!

GRØN 
Grøn har altid været den afslappende farve. Grøn fremmer koncentration (aktiverer begge hjernens hemisfærer samtidigt). Det er også en perfekt farve til at læse! Så det er en god idé at disponere vigtige dokumenter i en grøn flerdelt mappe for at opmuntre læsning.

PINK og LILLA
Pink aktiverer positive følelser, beroliger og mindsker stress. Lilla forbedrer også produktivitet.

Farvernes indflydelse er sandsynligvis ubevidst, men meget vigtigere, end vi tror. Så tænk på det, når du vælger dine møbler og arkiveringsartikler!

Hvis du vælger de rigtige farver til din arkivering og får det bedste ud af det, som farver kan give, er der ingen tvivl om, at arkiveringsartikler fra Exacompta i glaseret og marmoreret hårdt karton vil hjælpe dig med at forbedre din effektivitet og nå dine mål i et rum, hvor du er glad for at arbejde.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form