Logo Lyreco

5 tips til at øge produktiviteten efter juleferien

Del via:
Staples_article

Når kalenderen siger januar 2018, og julepynten er taget ned og juletræet smidt ud, vender tankerne med ét tilbage til arbejdet. Dette er den tid på året, hvor mange mennesker føler sig opkvikkede og fulde af energi. Den lange ferie, kombineret med forventningen om et nyt år, giver inspirationen og entusiasmen et tiltrængt boost på de isnende kolde januarmorgener. Men hvordan kan I bedst muligt omdanne denne energi til fornyet produktivitet for virksomheden? Her er 5 måder, I kan gøre lige præcis dette på. 


1. Opstil klare, opnåelige mål

Hvis man forsøger at booste produktiviteten ved at øge presset på medarbejderne og kræve, at de arbejder mere, vil det ønskede resultat ganske simpelt udeblive. Trætte og stressede medarbejdere vil have svært ved at tilføre værdi til projekterne. Hjælp folk med at opstille klare målsætninger med tydelige tidsrammer. Disse mål for det nye år vil fungere som faste holdepunkter for personalet og give dem håndgribelige resultater, som de kan arbejde hen imod. 

2. Sørg for, at kontoret har det nødvendige udstyr

Dette er det perfekte tidspunkt til at investere i ting, der gør det en smule lettere at arbejde effektivt. Sørg for, at der er fyldt op med nye kontorartikler, notesblokke og kalendere, at der er et brugervenligt arkiveringssystem og nødvendige småting som huskesedler, planlægningskalendere og sakse. Når arbejdspladsen har det udstyr, der er nødvendigt for at medarbejderne kan udnytte tiden bedst muligt og få arbejdet gjort, vil det øge både moralen og produktiviteten. 

3. Anerkend og beløn den gode indsats

Ifølge flere undersøgelser kan anerkendelse af en god indsats på arbejdspladsen skabe en stærk følelse af positivitet hos medarbejderne, og dette vil kunne øge produktiviteten. Omvendt vil medarbejdere, der virkelig lægger tid og kræfter i at gøre et godt stykke arbejde, men oplever, at deres indsats bliver ignoreret, hurtigt føle sig modløse og desillusionerede. Tilskynd din virksomhed til at bruge tid på at fejre medarbejdernes succeser og give belønninger. Succes kan blive anerkendt blot ved at sige ""godt klaret"", men I kan også implementere en model, hvor man kårer ""månedens medarbejder"" - uanset, hvordan din virksomhed vælger at gøre det, så er det en gevinst for jer. 

4. Tjek, at kontorets systemer fungerer problemfrit 

Intet er mere frustrerende, end at en gammel kopimaskine med papirstop får en ellers produktiv morgen til at gå i stå. Eller at en travl uge pludselig bremses, fordi I er nødt til at kontakte IT-afdelingen, så de kan fikse en defekt printer. Hvorfor ikke markere starten på et nyt, effektivt år ved at foretage en gennemgang af hele kontoret for at sikre, at alle systemer fungerer, som de skal? Hvis du mener, at virksomheden bør investere i en ny makulator, printer eller faxmaskine, kan det være klogt at gøre det i begyndelsen af året. Det kan også betale sig at tage et kig på det overordnede arbejdsmiljø for at tjekke, om der er andet udstyr, der skal opdateres. Overvej for eksempel nye hårde hvidevarer til køkkenet, nye opbevaringsløsninger og ny belysning. Når medarbejderne vender tilbage til arbejdet efter juleferien, vil det være opløftende for dem at vide, at indretningen af deres arbejdsplads kan gøre overgangen til 2018 så problemfri som muligt. 

5. Tilføj lidt ny inspiration 

Mange kontorer og andre arbejdspladser er bevidst designet til at være afdæmpede rent visuelt, med så få distraherende elementer som muligt, men en smule inspiration kan faktisk være lige præcis, hvad der skal til. Efter dybtgående undersøgelser er mange nu overbeviste om, at et nedtonet design og neutrale farver ikke gør noget for at forbedre produktiviteten. Hvorfor ikke foreslå eller indføre nogle farvestænk med ophængning af kunst eller fotos på centrale steder rundt omkring i din virksomhed? Mere inspirerende omgivelser kan få medarbejderne til at føle sig gladere og dermed forbedre deres effektivitet. 

Hvis I allerede i begyndelsen af det nye år sørger for, at arbejdspladsen har de optimale omgivelser og det rette udstyr, har I skabt de bedste rammer for en vedvarende forbedring af produktiviteten. Hvis man tager sig tid til at få alt på plads allerede nu, vil det uden tvivl vise sig at være en god investering i de kommende måneder.

Del via:

Continue Reading

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form