Logo Lyreco

Sådan leder du dine mobile medarbejdere mere effektivt

Del via:
staples

Fremkomsten af den virtuelle arbejdsplads har haft en markant indvirkning, ikke blot på den måde, medarbejderne arbejder på, men også på ledelsesstilen. Arbejdsgivere i dag er ved at opdage, at på et konkurrencepræget marked er det vigtigt at tilbyde mere fleksible forhold for at tiltrække de bedste medarbejdere samt at tage en ny måde at betragte relationen mellem ledere og medarbejdere til sig. At slippe kontrollen er en del af svaret, men det betyder ikke nødvendigvis, at kontakt og samtaler forsvinder. 

Staples' Workplace Index-rapport interviewede tusindvis af medarbejdere og fandt frem til, at 37 % siger, at mere fleksibilitet ville gøre dem mere produktive. Og 63 % af de gladeste medarbejdere, der blev interviewet, fortalte, at de har fleksible arbejdstider eller hjemmearbejdspladser. 

træ, ingen person, virksomhed, tekst, cube, fritid, alfabet, træ, uddannelse, legetøj, barn, spil, succes, risiko, skrivning, penge, ordre, papir, underskrive, oprette

At håndtere en mobil arbejdsstyrke betyder, at du skal lære nye færdigheder som en virtuel leder. Her er nogle tips:

Send ikke e-mails hele tiden

50 % af medarbejderne føler, at de får for mange e-mails, og 68 % mener, at det gør dem mindre produktive. Du må stole på dine mobile medarbejdere og til en vis grad give dem mulighed for at arbejde uforstyrret. Bed dem om at sende dig en daglig opdatering eller statusrapport, og send kun e-mails, hvis en kunde har en forespørgsel eller du har et vigtigt dokument, medarbejderen skal bruge. 

Brug en administreret mobilløsning 

Det kan hjælpe dig med at holde dine medarbejdere fokuserede og forbundne, med dig og med hinanden. Det er vigtigt at give dine medarbejdere teknologiske værktøjer til videndeling, kommunikation og samarbejde – både hvad angår hardware og apps.

Samtalen er nøglen

Sørg for jævnligt at have en til en-møder eller konferenceopkald med dine mobile medarbejdere, så du kan holde styr på, hvad de laver. Det hjælper også dem med at føle sig forbundne og som en del af et team. Udskiftningen af eksterne medarbejdere kan være højere, hvis de føler sig frakoblede. 

Skriv det ned

Beskriv betingelserne for, hvad der forventes af mobile medarbejdere, så alle ved, hvordan de står. Lav en ny kontrakt, der beskriver, hvor mange timer dine mobile medarbejdere skal arbejde, hvor tit de skal rapportere til dig og hvilket udstyr de har til rådighed. 

Lær hinanden at kende

Med et internt og formelt introduktionsprogram for nye medarbejdere, der skal arbejde eksternt, kan du hjælpe dem med at lære virksomhedskulturen at kende, og de får mulighed for at danne relationer med kolleger og ledere.  

At håndtere en arbejdsstyrke, der ikke er fysisk til stede, er en meget stor udfordring, som succesfulde virksomheder er nødt til at forholde sig til. Med nogle få ændringer i den måde, vi tænker og leder, kan fjernarbejde føre til gladere, mere kreative teams – og højere standarder for produktivitet.

Del via:
Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form