Logo Lyreco

Sommeren får produktiviteten til at falde med 20 %: Find ud af, hvordan din virksomhed kan undgå sommerdvale

Del via:
  • Staples_article

Hvis du ikke tilpasser dig de skiftende årstider, vil du opleve en mærkbar påvirkning af virksomhedens produktivitet. Sommeren er den tid på året, hvor virksomheder oplever et betydeligt fald i produktionen. Dette skyldes i stor udstrækning, at de høje temperaturer påvirker de medarbejdere, som arbejder på kontorer.

Undersøgelser illustrerer dette tilbagevendende problem: Når sommeren begynder, falder produktiviteten markant med 20 %, og distraktioner stiger med 45 %. Ukontrollerede temperaturer skaber et dårligt arbejdsmiljø, der påvirker produktivitet og moral.

Ved at ændre den måde du driver forretning på og sikre, at dit kontor er designet med komfort for øje, kan du afværge en årstidsbestemt produktionsnedgang. Her er fem nyttige tips til at hjælpe dig med at tilpasse virksomheden til sommeren og holde kontoret kørende i varmen: 

 

1.     Skab et køligt kontor

Et kvælende varmt rum kan være ubærligt. Det påvirker ikke kun produktionsniveauet, men kan også blive et sikkerhedsproblem, hvis problemet ikke løses. En nylig undersøgelse har vist, at 50 % af kontorer anses for at være for varme. Men der er ikke nogen lov i øjeblikket, der fastsætter den maksimale temperaturgrænse for virksomheder for at skabe en sikker arbejdsplads. Der er konstateret en stigning i medarbejderfravær på grund af sygdom i sommermånederne, hvilket delvist kan henføres til temperaturændringer, varmen og relaterede sygdomme.

Hvis dit kontor er ikke udstyret med aircondition, og du er på udkig efter måder at holde hovedet koldt på i varmen, kan placeringen af blæsere forskellige steder på kontoret gøre en stor forskel for både produktivitet og medarbejdernes velbefindende.

At tillade midlertidigt afslappet påklædning kan også hjælpe medarbejderne med at føle sig bedre tilpas. At arbejde i varmen iført jakkesæt kan være ubehageligt, så giv dine medarbejdere mulighed for at bære løstsiddende tøj i åndbare materialer, så de blive afkølet, og produktiviteten dermed øges.  

 

2.     Stil masser af vand til rådighed

At drikke den anbefalede daglige mængde vand er noget, der skal gøres hele året rundt. Men det er endnu mere vigtigt i sommermånederne, når temperaturen stiger.

Symptomer på dehydrering spænder lige fra svimmelhed til hovedpine og kan føre til en stigning i sygedage og et direkte fald i produktiviteten og ressourcerne. Sørg for, at der er mange vandkølere på hele kontoret, så det er nemt for medarbejderne at opretholde væskebalancen. 

 

3.     Frynsegoder og fordele 

Undgå at skabe en kultur, hvor der ikke er plads til sjov på arbejdspladsen. Det vil sandsynligvis hæmme produktiviteten i stedet for at øge den. Prioriter en personaledag eller udflugt både i begyndelsen og slutningen af sommerperioden.

Der findes masser af måder til at engagere medarbejderne og øge deres tilknytning til arbejdspladsen. Prøv at starte sommeren med en sjov dag eller udflugt, og hold en sommerfest, når efteråret nærmer sig. At have noget at se frem til kan øge medarbejdernes humør såvel som produktiviteten. 

 

4.     Tilskynd pauser

Tilskynd folk til at tage pauser i løbet af dagen. Det forhindrer medarbejderne i at overanstrenge sig og giver dem mulighed for at lade op. En yderligere fordel ved at tage pauser er mere friske medarbejdere, som kan styrke motivationen og kreativiteten. 

 

5.     Vær mere fleksibel

Det kan være frustrerende at være fanget i et kontor med aircondition, når en sjælden dansk hedebølge rammer. Derfor kan det være en god idé at se på, hvad der kan gøres for at give mulighed for mere fleksible arbejdstider. At lade dine medarbejdere gå tidligere end normalt kan løfte teamets moral. Dette er med til at øge tilfredsheden med balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Fleksible arbejdstider i sommerperioden øger ikke blot motivationen. Det kan også øge dine medarbejderes sikkerhed, når de pendler. Hvis de vælger at tage på arbejde tidligere eller senere end i myldretiden, kan de undgå de farlige temperaturer, som opstår i transportsituationer om sommeren. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form