Logo Lyreco

Drikker du nok vand på arbejde?

Del via:
  • Staples_article

Kun en ud af fire voksne drikker den anbefalede daglige mængde vand ifølge en undersøgelse fra SodaStream. Undersøgelsen viste også, at 27 % af alle voksne ikke er klar over, hvor meget de bør drikke hver dag, og at 52 % foretrækker at drikke te og kaffe. 

Selvom det måske kan virke besværligt og kedeligt, er det at drikke vand nøglen til at øge produktiviteten på arbejdspladsen. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of East London i 2013, kan det øge produktiviteten med helt op til 14 %. Når væskebalancen er i orden, kan du bedre fokusere, når du arbejder.

Hvis du sidder bag et skrivebord hele dagen, er vand et vigtigt bidrag til at forebygge ømme led og muskelkramper. Det kan også øge dit energiniveau, forbedre dit generelle velbefindende og styrke dit immunforsvar.

Når den foreslåede mængde er på mellem 6-8 glas, kan det føles som en udfordring at drikke nok vand. For at hjælpe dig til at øge antallet af glas vand, du drikker om dagen, giver vi dig her nogle af de bedste tidspunkter til at tage et glas vand for maksimal effekt.

7:00 - Opvågning

Bliv helt vågen med et glas vand, så du genopretter kroppens væskebalance efter en lang nats søvn. Ved at gøre dette giver du din krop et boost af naturlig energi og hjælper med at fjerne toksiner, som er ophobet i kroppen under søvnens restitutionsprocesser. Vent mindst 30 minutter, efter du har drukket vand, før du spiser morgenmad, hvis du vil have det fulde udbytte.

9:00-11:00 - Formiddagsboost

Nyd et glas vand, når du starter arbejdsdagen, så du kan fokusere tankerne. Det skaber fornemmelsen af nok væske i kroppen og får dig klar til dagens arbejde. Drik endnu et glas vand, omkring 30 minutter før du går til frokost. At drikke vand før et måltid siges at fremme fordøjelsen og kan også hjælpe dig til at føle dig bedre tilpas.

12:30 - Efter et måltid

Når du drikker et glas vand efter din frokost, hjælper du din krop med at optage næringsstoffer fra maden. Det kan også gøre dig mere fokuseret om eftermiddagen.

2:00-5:00 - Bekæmp træthed om eftermiddagen

Hvis du begynder at føle dig træt om eftermiddagen, kan du fylde depoterne op med et glas vand. Det er vigtigt at holde væskebalancen i orden gennem hele arbejdsdagen, da det vil hjælpe dig til at blive mere produktiv.

At drikke et glas vand før aftensmaden vil igen fremme din fordøjelsesproces. Det kan også forhindre dig i at spise for meget, da vandet giver mæthedsfølelse.

9:30 - Før sengetid

Hjælp din krop til at frigive toksiner i løbet af natten ved at drikke dit sidste glas vand en times tid, før du går i seng. Du vil også kunne opnå en bedre nattesøvn, da din krop vil føle sig mere hydreret.

Den mængde vand, du drikker i løbet af dagen, kan gøre en stor forskel og hjælpe dig til at føle dig frisk og koncentreret. Du vil også være mere tilbøjelig til at drikke den anbefalede daglige mængde vand, hvis du er opmærksom på det. Det er vigtigt at blive ved med at drikke vand. Til at begynde med skal du fokusere på, hvor meget du drikker, og snart vil det blive en vane, som du slet ikke tænker over. Vand er den hemmelige ingrediens til at være frisk og fokuseret på kontoret.

Besøg vores hjemmeside og tag et kig på siden med løsninger til mad og pauserummet og se mere om vores tilbud og sortiment, der kan være med til at få mest muligt ud af din kantine.

Se også vores side med Vantage Point Magazine, hvor du kan downloade magasinet, og få mere at vide om, hvordan du kan få glade og produktive medarbejdere.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form