Logo Lyreco

Booster kaffe din business?

Del via:
  • Staples_article

Meget tyder på, at kaffe er godt for forretningen og kan hjælpe medarbejderne med at være opmærksomme, fokuserede og endda forbedre deres sundhed. En stabil forsyning kan gøre virksomheden stærkere. 

De positive virkninger af kaffe er velkendte for dem, der nyder kaffe hver dag. Lige fra den første tår om morgenen til den opkvikkende kop om eftermiddagen holder en god kaffe dig skarp og hjælper på din hukommelse, beslutningstagning og udholdenhed. Måske er det derfor, at en kop god kaffe er et så attraktivt frynsegode til medarbejdere i alle brancher. Det kan også forklare, hvorfor så mange arbejdsgivere altid har et stort lager af kaffe klar, når energien er ved at falde.

Forskning fra Honest Coffee har fundet ud af, at de personer, der drikker to eller flere kopper kaffe om dagen, er 20 % mere tilbøjelige til at blive en ekstra time på arbejdet, sammenlignet med 8,5 % af de personer, som ikke drikker kaffe. Samme forskning viser også, at 16 % af kaffedrikkere føler sig mere målrettet efter at have drukket kaffe. 

Uanset om det er god filterkaffe, Fair Trade-certificeret kaffe, kapselkaffe eller raffineret økologisk kaffe, har alle arbejdspladser sin egen kaffekultur. Ligesom ergonomiske stole, opdateret teknologi og den allestedsnærværende vandkøler og er kaffen blevet et tilbehør på nutidens arbejdsplads, som vi simpelthen ikke kan undvære. Men hvordan bidrager god kaffe egentlig til virksomheden, og er øget profit mon en af de mindre kendte fordele ved kaffe?

For det første bidrager gratis, god kaffe til at øge moralen i virksomheden. En lind strøm af kaffe er lige så vigtigt for medarbejderne som flekstid eller sjove julefrokoster. Det fortæller medarbejderne, at de er værdsat. Det er en nem måde at lade dem vide, at deres bidrag er vigtigt, og at du ønsker at tage vare på deres behov.

Man kunne også hævde, at ved at forsyne medarbejderne med kaffe, når de har lyst, gør du noget for deres sundhed. Nogle af de positive effekter af kaffe siges at være beskyttelse mod Parkinson og en nedsat risiko for Alzheimer. Derudover har kaffedrikkere, der drikker 3-5 kopper dagligt, vist sig at have en lavere risiko for hjertesygdom end deres ikke-kaffedrikkende kolleger og fagfæller. Mental sundhed forbedres også ved indtagelse af kaffe, og en 10 års undersøgelse af næsten 90.000 kvindelige sygeplejersker har vist, at forekomsten af depression var lavere blandt dem, der drak kaffe regelmæssigt. 

Regionalt kaffeforbrug pr. indbygger målt i kopper pr. dag ifølge euromonitor.com

En endnu mindre kendt sundhedsmæssig fordel ved at drikke kaffe er, at den giver en lille daglig dosis af fiber til kroppen, hvilket er afgørende for en sund og velfungerende fordøjelse. Overordnet set er det også muligt, at disse sundhedsfremmende egenskaber hos kaffe også kan udmønte sig i færre sygemeldinger og gladere og mere produktive medarbejdere. 

Foruden disse sundhedsmæssige fordele har videnskabelige undersøgelser vist, at koffein i høj grad kan forbedre hukommelsen, hvilket i sig selv er gode nyheder for arbejdsgiverne. I en undersøgelse blev 160 studerende, som var ikke-kaffedrikkere, bedt om at se på et udvalg af billeder. Efter at have kigget på billederne deltagerne fik enten en pille indeholdende 200 mg koffein (ca. den mængde, som findes i en almindelig kop kaffe) eller en placebo-pille. Den følgende dag fik de studerende et sæt nye billeder at se på, hvoraf nogle havde de set tidligere, og nogle var nye, selvom de lignede originalerne. De blev bedt om at udvælge de billeder, som de havde set. Undersøgelsen viste, at de deltagere, der havde fået koffein, var mere tilbøjelige til at skelne korrekt mellem de nye billeder og gengangere fra dagen før.

Alt i alt ser det ud til, at der er betydelige og vidtrækkende fordele ved at give dit team et par ekstra kopper kaffe til at hjælpe dem igennem arbejdsdagen. Selvom det kan synes som en mindre sag, kan koffein være en gave for din virksomhed. Kaffe højner moralen, virker sundhedsfremmende og hjælper dit team til at arbejde effektivt, hver eneste dag.

Få mest muligt ud af dit kaffetilbud ved at besøge siden Løsninger til fødevarer og pauserum, hvor du kan få alt at vide om vores tilbud og udvalg. Du kan også downloade vores Vantage Point Magazine, hvor du kan få mere at vide om, hvordan du sikrer, at dine medarbejdere er glade og produktive.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form