Staples Solutions anvender cookies (samt andre lignende teknologier, som Facebook Pixels, beacons og Javascript) til hjemmesiden, for at forbedre hjemmesidens funktionalitet og brugervenlighed, til analysering af trafikken og marketings formål. Som følge heraf behandler cookies personlige data til forskellige formål. Læs mere om brugen af cookies på denne hjemmeside i cookie erklæringen. Læs mere om hvordan hjemmesiden behandler personlige data i vores persondatapolitik. Ved at klikke på ”OK” knappen, eller ved at bruge denne hjemmeside, giver du tilladelse til anvendelse af disse cookies.

Logo Staples

Betydningen af et velfungerende kontorkøkken for medarbejdernes trivsel

Del via:
  • Staples_article

Hjertet i ethvert hjem er køkkenet og, med den voksende cafékultur, er det også hjertet på det moderne kontor. Mange små og mellemstore virksomheder roser sig af deres evne til samarbejde, så det er ikke en overraskelse, at de har brug for et sådant område. 

Mennesker drages ofte mod køkkenet og kantinen for at snakke på tomandshånd, have dybere samtaler og afholde produktive møder. Så det er en god idé at have et behageligt rum, som alle har adgang til. Nogle virksomheder har taget skridtet fuldt ud med deres pauseområde for at skabe tilfredshed blandt medarbejderne og har forandret hele kontoret for at gøre køkkenet til et centrum for aktivitet – komplet med barista-kaffe.

Barnaby Lashbrooke, grundlægger af den virtuelle assistentplatform Time Etc, siger:

"Mit team bevæger sig jævnligt ud i køkkenet for at arbejde sammen i vores "gruppe"-område. Og de fleste højteknologiske kontorer i små og mellemstore virksomheder, der er dukket op i løbet af de sidste par år, har anbragt deres fællesarealer omkring et velbesøgt åbent køkkenområde, der serverer fremragende kaffe. Det er ikke tilfældigt, det er en del af en ny arbejdskultur, der styrker netværksarbejdet."

Det, de fleste kontormedarbejdere elsker ved køkkenet, er den pause, de kan få. Ikke alene slipper de væk fra skærmen i et par minutter, de får også mulighed for at strække benene, klare hjernen og et øjeblik til at slappe af. Så hvad enten der er et stort køkken med masser af plads til kaffemaskiner og elkedler eller en lille hylde med en enkelt kedel, er konceptet stadig det samme. 

Ved at give medarbejderne et sted, hvor de kan komme til hægterne, er det muligt at øge produktiviteten væsentligt. Efter en lille pause kan de vende tilbage til deres arbejdsplads med et friskt syn på tingene og fortsætte deres arbejde.

Hvis du er på udkig efter flere ting, der kan skabe større produktivitet i din virksomhed, er kvalitetskaffe, te og, hvis budgettet tillader det, frokost et godt sted at starte. Du kan endda anbringe sunde madvarer som mellemmåltider rundt omkring i pauseområdet til medarbejderne, så de føler sig tilfredse og klar til at fortsætte arbejdet. 

Forskning fra Fruitful Office viser, at ved blot at tilbyde medarbejderne frisk frugt kan du øge produktiviteten med mere end 10 %. Over tre fjerdedele af de adspurgte angav, at tilbuddet om frugt fik dem til at føle sig mere værdsatte, og næsten 80 % sagde, at det fik dem til at føle sig sundere. 

Derudover bliver samarbejde på flere niveauer mere og mere populær på kontorer over hele landet. Et kontorlandskab, hvor cheferne sidder sammen med praktikanter og ledere sidder sammen med yngre medarbejdere betyder, at medarbejderne føler sig mere lige, og det styrker deres arbejdsmoral.  

En fleksibel bordplacering kan også fremme samarbejdet mellem medarbejdere på alle niveauer og skabe effektive teammøder. Ved at skabe en "vi er alle lige"-kultur på din arbejdsplads, kan du hjælpe medarbejdere med at blive gladere og føle sig mere værdsatte, hvilket kan øge fastholdelse af medarbejderne.

Hvis du opfordrer personalet til at tage pauser og bruge stedets faciliteter, skaber du gode rammer for deres velbefindende. Men det sker kun, hvis køkkenet fungerer, som det skal. Brug særlige gruppepladser, der gør det nemt at skelne mellem arbejdsområder og det afslappende frokostområde. Blot sørg for at have regler for kontorkøkkenet, så alle medarbejdere respekterer området. Sørg for, at der er nok papirhåndklæder og rengøringsmidler, så alle kan bidrage til at holde rummet rent og ryddeligt.

Det kreative designbureau, Mother, beder jævnligt deres medarbejdere om at komme med friske, nye idéer. Så da de redesignede deres kontorer i 2004, foreslog og byggede Clive Wilkinson Architects et bord med plads til 200, som senere vandt en AIA Honor-pris.

I et interview med AdWeek fortalte Matthew Clarke, der er partner hos Mother:

"Det skaber en kultur med åbenhed. Vi bevæger os konstant videre, og der er ikke tid til at danne kliker eller være opdelt. Det sikrer, at vi har en frisk tilgang. Vi ser måske en af de ledende kreative medarbejdere bede om forslag til musik, hvorefter han får gode idéer af revisorassistenten."

At tilbyde medarbejderfordele såsom gratis snacks og en fleksibel arbejdstid er måske ikke en traditionel tilgang til arbejdslivet, men det er ofte en indikator for, hvilke holdninger virksomheden har til sine medarbejdere og deres sundhed og trivsel. Hvis det bruges rigtigt, kan det øge moralen og booste produktiviteten. Sørg for, at du har et funktionelt og rent kontorkøkken, der er egnet til både fødevarer og møder. Så er du med til at sikre, at medarbejderne føler sig udhvilede efter en pause.

Besøg vores hjemmeside og tag et kig på siden med løsninger til mad og kantinen og se mere om vores tilbud og sortiment, der kan være med til at få mest muligt ud af din kantine. 

Download også vores Vantage Point Magazine, og få mere at vide om, hvordan du kan få glade og produktive medarbejdere.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form