Logo Lyreco

Sundhedsfarer ved "hotdesking", som du bør kende til

Del via:
Staples_article

Uanset om du elsker eller hader det, er hotdesking nu en afgørende faktor på mange arbejdspladser, hvor ca. en tredjedel af alle kontormedarbejdere dagligt skifter mellem skriveborde. Hotdesking blev indført i slutningen af 80'erne i virksomheder, der arbejdede døgnet rundt for at spare på omkostningerne, fordi skifteholdsarbejdere kan dele skriveborde og udstyr. 

Hvis du kigger nærmere på hotdesking, kan du hurtigt se fordelene. For nogen er det en fleksibel og social måde at dele pladsen på og giver mulighed for at lære forskellige kolleger at kende og slippe af med forældede måder at arbejde på. Forskning har vist, at denne form for fleksibel arbejdstid kan få dig til at føle dig gladere på arbejdet, så det giver god mening at indføre hotdesking. 

Men det betyder ikke, at der ikke findes faldgruber. For nogen er det et mareridt, fordi de ikke har deres eget område, der er risiko for dårligere hygiejne, og tingene er aldrig sat op på en måde, så de passer til deres behov. For medarbejdere med rygproblemer kan hotdesking f.eks. virke mod hensigten. Efter at have brugt tid på at indstille en stol til deres særlige lidelse kan de risikere, at stolen bruges af en anden, når de vender tilbage den efterfølgende dag, og at de bliver nødt til at indstille en anden stol. Skærmens højde, musen, som følger med en computer, og om der findes en fodstøtte kan også have stor indflydelse på komfort og produktivitet. 

For at gøre hotdesking lidt lettere for dig og andre på kontoret er det en god ide at følge nogle bestemte regler. Brug denne praktiske tjekliste til at se, hvordan I anvender systemet på den mest optimale måde.

1. Efterlad det i samme stand: Den vigtigste regel i forbindelse med hotdesking er, at du efterlader et skrivebord i samme stand, som du fandt det. Hvis du har justeret de ergonomiske møbler, skal du skifte tilbage til den oprindelige indstilling – det inkluderer skærm, tastatur, mus og stol. Dette vil spare tid og gøre det mere enkelt og nemmere for den næste person, som skal bruge bordet.  

2. Hygiejne: Når mange mennesker benytter den samme arbejdsplads, er det vigtigt, at alle har gode hygiejnevaner. Hav antibakteriel spray og skærmrens ved hånden for at undgå spredning af bakterier. Rengør de skriveborde, telefoner og tastaturer, som du bruger – du vil blive overrasket over, hvor beskidt et skrivebord og andet udstyr kan blive på kort tid. En undersøgelse viste, at et computertastatur kan give husly til 3.295 bakterier pr. seks kvadratcentimeter – det er mere end et gennemsnitligt toiletsæde som huser 49 bakterier pr. seks kvadratcentimeter. 

3. Ryd op: Ryd op på det skrivebord, hvor du har arbejdet, når du har fyraften – fjern dokumenter, visitkort, personlige ting og papirer. Du må ikke efterlade ting på bordet. 

4. Beskyt dine data: Når du skifter arbejdsplads hver dag, kræver det øget fokus på datasikkerhed. Log af hver dag, hav en sikker adgangskode og makuler fortrolige dokumenter – det giver den bedste datasikkerhed, også når du bevæger dig rundt på kontoret.

5. Bed om hjælp: Hvis du har et særligt behov i forbindelse med dit arbejde, skal du gøre din leder opmærksom på det, så vedkommende kan sørge for, at du får det nødvendige udstyr. På den måde kan du bruge en håndleds- eller fodstøtte, uanset hvor du sidder på kontoret.  

Hvis du bruger et par minutter hver dag på at følge disse enkle regler, vil du få det optimale ud af hotdesking – og gøre det til en nyttig del af dine daglige arbejdsrutiner.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form