Logo Lyreco

Støjgener på arbejdspladsen

Del via:
Tesa

Høje lyde og larm er et udbredt problem på store kontorer i mange virksomheder. Særligt for små- og mellemstore virksomheder udgør det et problem, da man her typisk ikke har ressourcerne til at sikre ekstra lokaliteter til de støjende aktiviteter.

Det er ofte blevet diskuteret, hvorfor støj og oplevelsen af støjgener er et problem, bl.a. af det tyske forbundsinstitut for arbejdssikkerhed og -sundhed. I november 2015 havde forbundsinstituttet indkaldt til ekspertmøde om emnet, og konklusionen var, at støjgener på arbejdspladsen medfører nedsat præstationsevne og dermed udgør en kilde til fejl. Derudover blev det slået fast, at et højt støjniveau har negative effekter på medarbejdernes helbred og tilfredshed.

I april 2014 bragte Spiegel Online et interview med professor Jürgen Hellbrück fra det katolske universitet i Eichstätt-Ingolstadt. Han er psykolog, professor i arbejds-, sundheds- og miljøpsykologi og forsker i støjeffekter. Efter hans mening er støj over 80 decibel sundhedsskadelig. En bil, der kører med 50 kilometer i timen, genererer 78 decibel, lige så meget som en emballagetape der støjer, når det rives af. Deraf kan man så konkludere, at begge støjkilder er sundhedsskadelige, og at emballagetapes med støjende afrivning er et problem, man skal tage alvorligt. Det gælder især for virksomheder, som kun har begrænset med alternativer til de støjende aktiviteter. For at undgå at skulle skaffe sig ekstra plads kan de små- og mellemstore virksomheder anvende emballagetapes fra tesa® med støjsvag afrivning og dermed beskytte medarbejdernes sundhed.

I interviewet med Jürgen Hellbrück fremgår det også, at mennesker, der er stressede eller på anden måde under pres, i højere grad bliver påvirket negativt af støj. I de små- og mellemstore virksomheder hviler ansvaret for virksomhedens succes på ganske få skuldre, og således er medarbejderne hyppigere under pres her. Derfor er det vigtigt at beskytte disse medarbejdere mod især støjgener, så deres arbejdsevne ikke nedsættes. Emballagetapes med støjsvag afrivning kan bidrage til at reducere støjniveauet.

Desuden kræver lovgivningen, at arbejdsgiverne skaber et sundt arbejdsmiljø for medarbejderne. Arbejdsgiverens forpligtelser er forklaret i kapitel 2 i Arbejdstilsynets bekendtgørelse om støj i forbindelse med arbejdet. Her fremgår det, at det er arbejdsgiverens ansvar at sikre de nødvendige foranstaltninger til at beskytte medarbejdernes sikkerhed. Som nævnt udgør høje lyde en vis sundhedsfare, og det er derfor noget, arbejdsgiveren skal beskytte sine medarbejdere mod. 

Emballagetapes fra tesapack® bidrager til et roligt arbejdsmiljø
Som produktionsvirksomhed har tesa® ikke kun interesse i arbejdssikkerheden blandt egne medarbejdere, men yder også gerne et bidrag til medarbejdersundheden i andre virksomheder ved hjælp af emballagetapes med støjsvag afrivning. Støjgener som følge af emballagetapes med støjende afrivning er et anliggende for enhver virksomhed, lige fra det lille advokatkontor, der sender dokumenter tilbage til klienterne, til de store virksomheder inden for online-handel.

Emballagetapes og deres rolle som kilde til støjgener er ikke umiddelbart en synlig faktor i forhold til arbejdsmiljøet på kontoret.

tesa® har for længst  erkendt problemet med støjgener på arbejdspladsen har, og derfor er 85 % af tesapack®-sortimentet blevet omstillet til tapes med støjsvag afrivning. Med tesa® er der en passende støjsvag emballagetape til et hvilket som helst formål. Til meget tunge pakker eller kasser op til 30 kg yder emballagetapen tesapack® Ultra Strong ikke bare rigeligt med beskyttelse til indholdet af pakkerne og kasserne, men også beskyttelse til brugerne og andre  i nærheden. Også til de mindre tunge kasser (op til 15 kg) har tesa® den rette støjsvage emballagetape. tesa® emballagetapen Crystal Clear forener en række fremragende egenskaber. Afrivningen er støjsvag, tapen indeholder  opløsningsmidler, den er langtidsholdbar og transparent og derfor særdeles velegnet til mønstrede eller påtrykte kasser og pakker.

Også de miljøvenligt fremstillede tapes fra tesa® (tesa® eco&strong) kombinerer mange positive egenskaber. Dels er de meget miljøvenlige, da de fremstilles af genanvendt PP-folie, dels er deres afrivning støjsvag, og dermed udgør de ingen sundhedsfare for brugerne og andre mennesker i nærheden. 

Kontakt os
Ønsker du at profitere af stærke tesa® tapeløsninger og beskytte din virksomhed bedre mod skader? Sammen med Staples rådgiver vi dig gerne, og vi står klar med hjælp, når du skal vurdere og udvælge de rette tapeløsninger!

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form