Logo Lyreco

Syv tips til at forblive bæredygtig, selv når der er pres på

Del via:
staples

Ved at arbejde på at få en mere bæredygtig arbejdsplads kan din virksomhed spare penge og samtidigt bidrage til et grønnere miljø. Men, hvis dine medarbejdere er under pres for at nå mål og deadlines, eller hvis I oplever perioder med øget aktivitet, f.eks. ved slutningen af regnskabsåret, vil en opfordring til at smide æbleskroget i en kompostbeholder måske ikke blive prioriteret. 

Stress er en stor kilde til bekymring i HR-afdelinger, da det kan føre til lavere produktivitet og sygemeldinger, så det er bestemt ikke en god idé at presse medarbejderne unødigt ved at indføre grønne tanker. Nøglen til en effektiv og bæredygtig virksomhed med et lavt stressniveau er, at det er nemmere at være grøn end ikke at være grøn.

mand, business, folk, person, hånd, desktop, voksen, unge, office, menneskelige, kvinde, familie, jakkesæt, lovovertrædelse, arbejde, corporate, isoleret, sikkerhed, sidde, en

Ud over fordelene for bundlinjen ved lavere elregninger og mindre papirforbrug viser forskning, at en bæredygtig kultur på arbejdspladsen faktisk gør medarbejderne gladere. Forskere fra University of Massachusetts-Dartmouth i USA gennemførte i 2011 en undersøgelse, der kom frem til, at "der er et bemærkelsesværdigt positivt forhold mellem den oplevede miljøindsats og medarbejdernes tilfredshed". 

Her får du syv enkle idéer til, hvordan du kan gøre din arbejdsplads bæredygtig, selvom medarbejderne arbejder under pres:

1. Giv dem ikke muligheden for at smide ting væk. 

Ved at fjerne papirkurve under skrivebordene og have genbrugsbeholdere kan dine medarbejdere slet ikke undgå at overholde de bæredygtige principper, du gerne vil indføre, når de skal af med deres affald – hvad enten det er bananskræl eller kasseret papir.

2. Sørg for, at der er masser af te og kaffe til dine tørstige medarbejdere – men vis, at du mener bæredygtighed alvorligt ved at fylde lageret op med Fairtrade-produkter. 

Sørg måske også for at have nogle koffeinfrie alternativer, så du kan hjælpe medarbejderne med at bevare roen i stressede situationer. 

3. Tjek temperaturen på kontoret. 

Ingen arbejder optimalt, når det er indelukket – eller hvis airconditionanlægget sender en arktisk kulde ud i hele kontoret. Vær opmærksom på jeres termostater, og udskift om nødvendigt systemet – meget energi går tabt på grund af ineffektiv opvarmning og afkøling, så ny teknologi vil betale sig selv ind inden for en relativt kort periode. Hvis I vælger og holder jer til en passende temperatur, er I bæredygtige uden nogen videre indsats – det er værd at tænke over, når I oplever stramme deadlines og pres.

4. Invester i multifunktionelle maskiner. 

Det er nu muligt at købe maskiner, som kombinerer både printer, kopimaskine og scanner, hvilket giver færre vedligeholdelsesomkostninger og mindre udskiftning af nye maskiner. Nu behøver I ikke længere at have overflødige produkter, der bruger el i standbytilstand eller slet ikke bruges, på kontoret – i stedet kan I foretage en række udskrivnings-, kopierings- og scanningsopgaver på samme apparat. Når I sparer på energien, så er I mere bæredygtige – og en multifunktionel maskine kan booste dine medarbejderes produktivitet. 

5. Bed medarbejderne om kun at udskrive, når det er nødvendigt 

– og når de udskriver, så sørg for, at de har valgt dobbeltsidet udskrivning, så er de mere bæredygtige uden at skulle gøre en indsats. Det menes, at en gennemsnitlig medarbejder på et kontor bruger 10.000 ark papir hvert år, så når der er mulighed for at skære ned og standse unødig udskrivning, vil det kun styrke kontorets grønne moral.

6. Brug kun genbrugspapir, når det er nødvendigt at udskrive. 

Her er endnu et godt eksempel på, hvordan en lille handling – at skifte papirtype – kan have en holdbar og miljøvenlig virkning.

7. Når dine medarbejdere klapper deres laptop sammen ved slutningen af dagen, så opfordr dem til at slukke dem først. 

Det samme gør sig gældende for alt fra printere til stationære pc'er – det vil spare på energien og øge maskinernes levetid. Det kan måske være anstrengende at holde styr på, om udstyret er tændt eller slukket, når der er pres på, men i sidste ende er det det bedste valg, når det kommer til bæredygtighed. 

Der er mange områder, hvor din arbejdsplads kan blive grønnere og mindre stressende – uanset, hvad der forårsager stressen. Staples Advantage har masser af gode råd og mange miljøvenlige produkter at vælge mellem. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form