Logo Lyreco

Fra Coca-Cola skruelåg til overstregningspen

Del via:
  • Stabilo

STABILO, en af verdens førende producenter af skriveartikler, har startet et plastikgenbrugs projekt sammen med Coca-Cola og Interseroh (virksomhed som yder genbrugsservice), som kan være et af de første af sin slags. For første gang producerer STABILO overstregningspenne af skruelåg fra Coca-Cola flasker. STABILO markedsfører overstregningspennen, som har et genbrugt ”Procyclen” plastik indehold op til 83 %, under navnet STABILO GREEN BOSS. Den genbrugte ”Procyclen” plastik er udviklet af INTERSEROH Dienstleistungs GmbH, som er et datterselskab til den internationale genbrugsspecialist og råmaterialeleverandør ALBA Group. 

Coca-Cola flaske skruelåg er specielt godt egnede som det første materiale i produktionen af overstregningspenne, fordi skruelågene allerede er godkendte til fødevarebrug og derfor også lever op til STABILO’s sundhedsmæssige krav. Som en del af deres indsamlingsprocess og forberedelse af genopfylning af afleverede PET flasker i hele Tyskland, indsamler Coca-Cola skruelågene som et genbrugsmateriale til produktionen af overstregningspenne. ”Dette var anledningen til, at det hurtigt stod klart for os, at vi havde fundet en kilde til plastik som passer vores behov perfekt, ” siger Peter Satzinger, Direktør, Global Engineering, STABILO International GmbH.  

Interseroh bruger deres egen process i omvandlingen af Coca-Colas skruelåg til Procyclen, det genbrugte plastik som har vundet massevis af priser. ”Dét som gør Procyclen specielt er, at denne genbrugte plastik lever op til alle krav, som stilles til produkter af høj kvalitet. Dette takket være dens unikke sammensætning og at den er fuldstændig tilsvarende materiale produceret af olje, men den har dog en bedre balance mellem råmaterialet, energi og miljøbeskyttelse” siger læge Manica Ulcnik-Krump, chef for Recycled-Resource Research and Development på Interseroh. Forskere fra instituttet Fraunhofer UMSICHT rapporterede, at drivhusgasser som bliver frigivet under produktionen kan blive nedsat med op til 50 %, når Procyclen bliver brugt i stedet for materiale som ikke er genbrugt. Ulcnik-Krump: ” At bruge Procyclen er defor det bedste valg, når det kommer til bæredygtighed”.

”Når det kommer til innovative pakningsløsninger, arbejder vi konstant på at gøre vores flasker lettere og vores strategi er at bruge genbrugt materiale og plantebaseret materiale og selvfølgelig at bruge dem flere gange og at genbruge dem. Derfor er det endnu mere tilfredsstillende, at vi, sammen med vores partnere, har fundet en kvalitetsmåde at yderligere behandle vores skruelåg” siger Sanam Moayedi-Stummer, direktør Procurement, Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH.

STABILO markedsfører overstregningspennen i fire farver som en del af deres ”grønne” sortiment under navnet STABILO GREEN BOSS. STABILO GREEN BOSS kan genopfyldes ved hjælp af STABILO BOSS refiller og er det første produkt i samarbejdet mellem STABILO, Coca-Cola og Interseroh. Flere produkter tilkommer. 

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form