Logo Lyreco

Sådan bliver bæredygtige vaner til hverdag i din virksomhed

Del via:
staples

Det er skadeligt for miljøet og dyrt for din virksomhed at spilde ressourcer på arbejdspladsen – op til 4 % af en virksomheds årlige omsætning skyldes medarbejdernes spild. Men med blot nogle få, enkle trin kan du få nogle af de mistede ressourcer ind igen – og det betyder, at du kan spare din virksomhed for mellem 3.800 og 9.700 kr. pr. medarbejder (ifølge bæredygtighedseksperter fra Waste Resources Action-programmet) – og samtidig blive meget mere bæredygtig.

Der findes mange nemme metoder til at komme i gang med at spare på mængden af affald i din virksomhed, men før det har en rigtig indvirkning, bør du prøve at få dine kolleger med om bord. Du kan f.eks. opmuntre dem til at blive mere bæredygtige, men du kan også fremme en kultur på arbejdspladsen, hvor medarbejderne er bevidste om affald, hvor I tænker over de produkter, I køber, og hvor miljøvenlighed bliver til noget helt naturligt.

Internet, computer, tastatur, teknologi, laptop, nøgle, business, kommunikation, symbol, World Wide Web, netværk, desktop, data, underskriver online, udstyr, brev, office, tekst, billede

Gør arbejdspladsens affaldsmængder lidt mindre

Før du sætter din bæredygtighedsplan i værk, er det en god idé at få feedback fra dine medarbejdere – find ud af, hvad de mener. Hold teammøder eller lav spørgeundersøgelser for at finde frem til de mest almindelige hindringer, der kan opstå, når I mindsker mængden af affald – og få samtidig nogle idéer –før du fører metoderne ud i livet. 

Hvad får de ud af det?

Når du er kommet frem til nogle få mål – f.eks. at reducere mængden af papir – er det en god idé at måle effektiviteten af din plan. Hæng et månedsskema i køkkenet, der viser, hvordan virksomhedens forbrug af papir falder, eller afhold en konkurrence for at finde frem til det mest miljøvenlige og energieffektive team. Mennesker kan godt lide at se, at det de gør, gør en forskel.

Brug mindre, spild mindre, genbrug mere

Ved at gøre dobbeltsidet udskrivning til et must, kan du virkelig skrue ned for papirforbruget. Du kan få din it-afdeling til at hjælpe dig med at gøre dobbeltsidet udskrivning til standard på alle printere. En anden måde til at modvirke unyttig udskrivning er ved at fjerne alle papirkurve under skrivebordet – og måske komme med en lille advarsel. Du kan endda gå skridtet videre og udskifte alle papirkurve med små genbrugsbeholdere forskellige steder på kontoret.

Refills, ikke kuglepenne

Plastikkuglepenne er næsten et symbol på vores brug og smid væk-kultur – men plastdelen i en kuglepen kan bruges igen og igen, hvis du bruger en refill. Hvis du bestiller væsentlig færre kuglepenne, ikke lader æsker fyldt med kuglepenne stå fremme og får dine medarbejdere til at bede om refills, når de løber tør, så kan du nemt vise, at du oprigtigt ikke vil lade plastik gå til spilde. 

Genbrugte kuglepenne

Du vil selvfølgelig få brug for at købe nye kuglepenne på et tidspunkt – men selv her kan du styrke din virksomheds bæredygtighed. Det nye Begreen-sortiment af kuglepenne fra Pilot er fremstillet af genbrugte plastvandflasker, som man også kan se på deres kraftige design. 

Det giver mening – det er både økonomisk og bæredygtigt at mindske mængderne af affald. Fortæl dine medarbejdere, hvorfor du gør, som du gør, så er det nemt for dem at følge de nye regler, og snart vil alle synge den samme sang (som naturligvis er udskrevet på dobbeltside og med genbrugspapir).

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form