Logo Lyreco

Opfrisket start: 8 nemme måder til at gøre kontoret mere grønt

Del via:
  • Bi-Office

Hvis et af dine nytårsfortsæt er at begynde at gøre en forskel, reducere din miljøpåvirkning, gøre dine holdninger og handlinger tro mod din samvittighed osv. er du ikke er alene.

Vi kan ikke alle være øko-fanatikere, men vi har alle en samvittighed. Hvad angår miljøbeskyttelse øges vores kollektive ”øko-samvittighed” jævnt nu til dags, og vi ved, at de fleste af os (heldigvis) allerede ændrer gamle vaner og vedtager en mere miljøvenlig levevis.

En ide, der ikke gennemføres med handling, vil aldrig blive større end den hjernecelle, den optog. - Arnold Glasow

Så hvis du er et af de mennesker, der kan lide at bidrage med små handlinger til et godt formål, er her nogle nyttige tips til, hvordan du nemt kan komme tilbage til arbejdet med en opfrisket, miljøvenlig holdning og et grønnere kontor!

1. Opret et lille, men smart, genbrugscenter på dit kontor.
Gør det på et iøjnefaldende sted: Hvis et komplet sæt genbrugsbeholdere fylder for meget, skal du placere en genbrugsbeholder til affaldspapir i nærheden af printerne og en generel genbrugsbeholdere i personalestuen. Sørg for at tømme genbrugsbeholderne regelmæssigt.

2. Brug den ægte vare: Glas, krus, tallerkener og bestik i stedet for engangsvarer
Ifølge en artikel på IdealBite.com, som er et populært websted, der sender e-mail-meddelelser til sine læsere med daglige tips om miljøvenlig og sund livsstil, kan en "enkelt kop købt kaffe hver dag i en engangsbeholder udgøre ca. 10 kg affald om året."

Ved at implementere en simpel og sjov idé, som f.eks. en "bring dit eget krus til kontoret"-kampagne, kan være en vellykket og vigtig grøn handling i hele firmaets navn.

3. Bring udendørs indendørs: Placér planter på kontoret.
De er ikke kun grønne og flotte, men er også gode til at genanvende luften og reducere bakterier. Tilføjelse af planter til dit kontor er noget, som enhver medarbejder sikkert vil ønske at gøre. Fordelene, både fysiske og psykologiske, fremgår af mange videnskabelige undersøgelser. I en undersøgelse, der blev gennemført i 2010 af New University of Technology, registrerede Sydney (UTS) betydelige reduktioner i spænding/angst, depression/negativitet, vrede/fjendtlighed og træthed på kontorer med planter. Denne undersøgelse viser, at blot én plante pr. arbejdsplads kan løfte medarbejderens humør og dermed fremme velvære og ydeevne.

4. Vis relevante oplysninger: Udskriv ikke for meget!
Udskriv én kopi af notater og andre dokumenter til kontoret og vis dem til alle på kontoret for at reducere papiraffaldet betydeligt. Sørg for at vælge det rigtige display og sted for hver afdeling og hvert kontorrum. Et godt sted er ofte udendørs eller et fællesrum, hvor alle medarbejdere normalt samles for at slappe af. Et hvilket som helst område er godt til at vise og dele relevante oplysninger, hvis du har en opslagstavle, der passer til det pågældende rum. Til udendørs områder skal du bruge låsbare, vandtætte og mere modstandsdygtige opslagstavler. Til industrielle faciliteter er-brandhæmmende ekstra resistente displays med lysegul ramme for større synlighed det mest oplagte valg.

5. Vælg smart belysning
Udskift standard glødepærer med kompakte fluorescerende pærer (CFL) eller LED-pærer, hvor det er muligt. De bruger 75 % mindre energi end standard glødepærer, men leverer samme belysning. Hvis kontoret snart skal males, skal du vælge lyse farver på væggene. Lyse farver med mere glans reflekterer dagslys, hvilket betyder, at rummet behøver mindre loftsbelysning.

6. Reducer tænd/sluk-omkostninger: Spar energi og penge
Kontroller computerens indstillinger i standbytilstand. Hvis computeren ikke bruges i perioder, skal de indstilles til at gå i standby-tilstand inden for kort tid.

Hold computerudstyr opdateret. Nuværende modeller af computere og skærme er mere energieffektive. Sluk for lyset i lokaler, når de ikke er i brug. Der er ingen grund til at lade lyset være tændt i et fællesrum eller vaskerum hele dagen, så gennemførelse af et initiativ af alle på kontoret om at slukke lyset, når de forlader disse rum, vil reducere elforbruget betydeligt. Mange kontorer vælger at installere bevægelsesføler lys, der slukker efter et par minutter uden bevægelse.

Og selvfølgelig skal du sørge for at lukke kontorbelysningen om natten.

7. Tavler om brug og misbrug
Brug tavler og/eller overhead-projektorer til at vise dagsorden for møder frem for at udskrive og distribuere dem. Denne type medier har vist sig at være nyttige til en lang række opgaver, som f.eks. til individuelle forberedelser og ideovervejelser, samtaler til at diskutere et emne og som kommunikationsplatform i forbindelse med præsentationer og workshops. Whiteboards eller tavler er ideelle til brainstorming, Kanban, scrum, alle former for arbejdsmetoder, til at organisere tanker, planlægge projekter og til at bruge og genbruge i stedet for at skrive, strege over og skrive igen, som spilder en masse papir!

8. Foretag grønne indkøb. Brug miljøvenlige produkter!
Sørg for, at dit kontor rengøres ved hjælp af grønne produkter, der ikke skader miljøet. Se efter og køb produkter, der er fremstillet af indhold fra efter-forbrug (materialer, der er indsamlet fra tidligere produkter og genbrugt til nye) såsom papir og plastprodukter.

Se efter og køb grønne produkter, som f.eks. klammefri hæftemaskiner og kuglepenne, der kan genopfyldes frem for at blive sendt til en losseplads.

Reducer eller stop din brug af produkter, der ikke har grønne alternativer såsom gummibånd.

Det er et nyt år, og vi har alle lavet en række nytårsfortsættere, som vi føler, vil gøre vores personlige og professionelle liv bedre. Men hvorfor kun fokusere på vores personlige mål, når vi kan fokusere på at styrke vores grønne adfærd og vaner, hvilket vil bidrage til en bedre chance for en bæredygtig fremtid? Vi håber at vores nyttige tips til at leve et miljøvenligt liv har inspireret dig til at opdatere dit kontor og starte året med en frisk miljøvenlig holdning!

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form