Logo Lyreco

Hvor bæredygtig er din virksomhed? Fem-minutters helbredsundersøgelse

Del via:
staples

Det er ved at gå op for mange virksomheder, hvor mange fordele bæredygtighed indebærer. Affalds- og energieffektive besparelser hjælper ikke kun med at bevare værdifulde ressourcer og penge i det lange løb, det gavner også miljøet. Og så skal vi heller ikke glemme værdien af den tryghed, medarbejderne får ved at tage del i miljøbevidste initiativer.

Hvis din virksomhed er ved at tage sine første skridt ud i en bæredygtig fremtid, har vi samlet en tjekliste over de vigtigste spørgsmål, du skal overveje.

Business, mennesker, kugle-formet, kugleformet, mand, begrebsmæssige, samarbejde, forbindelse, partnerskab, teamwork, voksen, beskyttelse, internet, hånd, kvinde, teknologi, planet, fremtid, sikkerhed, interaktion

Print grønt

Er der genbrugsbeholdere til papir og plastik på kontoret?

Genanvender du printerpatroner?

Udskriver du på genbrugspapir?

Tjekker du jævnligt, hvor meget papir I bruger, og tænker du på, hvordan I bedst kan skære ned på antallet af udskrivninger?


Papirforbrug og udskrivning er de største syndere, når det kommer til spild på et kontor i dag, særligt når der er så mange højteknologiske alternativer, der er lige så effektive. Sammenlignet med den mængde papir, I bruger til at udskrive på, kan en tablet til at vise dokumenter frem på hurtigt udligne omkostningen ved tabletten og spare jer for fremtidige udgifter. I mellemtiden kan du indstille kontorets printere til at udskrive på begge sider som standard. Du kan også spørge dig selv, om det virkeligt er nødvendigt at udskrive dokumentet, før du tager den næste tur til printeren.

Strøm

Er jeres computere konfigureret til at have de mest strømbesparende indstillinger?

Slukker I jeres computere (og printere) for natten?

Er der tændt lys i lokaler, der ikke er i brug?

Har jeres varmeanlæg en timer?

Der kan gå en masse energi til spilde i din virksomhed, hvis du ikke overvejer ovenstående spørgsmål. Ved at bede dine medarbejdere om at være opmærksomme på, at de lukker ordentlig ned for deres computere og slukker alle apparat hver nat, gør du miljøet – og dine regninger – en stor tjeneste. Og ved at installere bevægelsessensorer i alle lokaler, så lyset slukkes, når de ikke bruges, kan du også spare energi. Undersøgelser har vist, at sensorbaserede lyssystemer på kontoret giver en øjeblikkelig energi- og pengebesparelse. Det samme gælder for varmeanlægget – indstil det til at være tændt i kontortiden og til at være slukket om aftenen og i weekenden. Her kan der være store besparelser og ikke mindst miljømæssige fordele.

Rejser

Motiverer din virksomhed miljøbevidste pendlere?

Har I overvejet at have videokonferencer i stedet for at rejse til møder?

En af måderne, hvorpå en virksomhed kan mindske sit CO2-aftryk er ved at overveje, hvor meget medarbejderen rejser – hvad enten de kører gennem byen til et møde eller flyver over et helt kontinent.

Teknologien har medvirket til at mindske afstanden mellem virksomheder, og pendlere finder alternative måder at komme på arbejde på. Noget, der ikke kun sparer dem tid og penge, men også skåner miljøet. Der findes også ordninger, hvor medarbejdere skattefrit kan købe cykler, som afdrages med overkommelige rater, der trækkes fra lønnen. Nogle virksomheder har også investeret i avanceret udstyr til telekonferencer for at skære ned på behovet for at være i samme lokale.

Forråd

Bruger du f.eks. køkkenrulle af genbrugspapir?

Har I Fairtrade-te og -kaffe på lager?

Ud over det papir, I bruger til udskrivning, er der andre varer, der bruges på kontoret i løbet ugen, du kan finde et bæredygtigt alternativ til. Hvis du sørger for, at der Fairtrade-te og -kaffe på kontoret, gør du dit for at fremme og støtte et fair og bæredygtigt marked. Og ved at bruge produkter af genbrugspapir, f.eks. køkkenrulle, og undgår at bruge paptallerkner og papkrus, hjælper du også miljøet ved at skåne træerne.

Hvis du vil have en god start på et bæredygtigt kontor, vil vores spørgsmål hjælpe dig med at gennemføre de værdifulde forandringer.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form