Logo Lyreco

En praktisk guide til at vælge de rigtige papirprodukter til kontoret

Del via:

Skovene er vigtige for os på mange forskellige måder. Skovene er jordens lunger. De optager carbondioxid og udleder oxygen. De giver os frisk luft. De er rekreationsområder og et sted at motionere. De giver et habitat for dyreliv og nogen bor også i skovene. De fleste af os er klar over det og forstår vigtigheden af at beskytte disse områder, men hvordan kan vi gøre det? At være opmærksom på udfordringerne og have gode intentioner er en god start. Men hvordan tager man de rigtige valg/beslutninger? Hvem af de mange miljømærker giver dig den information,  du behøver, for at tage de rigtige beslutninger? 

FØRSTE REGEL: Brug mindre!
Mindre brug af papir- og kartonbaserede produkter sparer penge og jordens ressourser. Brug begge sider af papiret, sæt printeren til tosidig udskrift. Brug en klud til at tørre op i stedet for at bruge en køkkenrulle.  Når det gælder produkter som mapper og omslag, køb et kvalitetsprodukt, som vil holde længere, i stedet for at købe flere, når den første går i stykker. Vi bruger fire gange mere papir i verden i dag end vi gjorde for 50 år siden. Vi må reducere nedhugning af skove og sørge for, at der er nok papir til alle.

ANDEN REGEL: Recirkuleret er som regel det bedste alternativ!
Når du køber et papirprodukt, er grundreglen let at huske! Det er bedst ikke at fælde et træ i første omgang! Vælg derfor produkter, som er lavet af recirkulerede fibre. Specielt indenfor forbrugsvarer, for eksempel klude, toiletpapir og køkkenrulle, som bruges en gang og derefter smides ud. Men denne grundregel kan også bruges på mange andre forbrugvarer på kontoret. Fra kopipapir til mapper, omslag og brevordnere, hvor der findes mange tilgængelige produkter, som er helt eller i stor grad lavet af recirkulerede fibre.

TREDIE REGEL: Hvis du køber produkter, som ikke er recirkulerede – se efter officielle miljømærker!
Det er ikke altid muligt at vælge produkter lavet af recirkulerede materialer. Nogle gange er produktet, vi ønsker at købe, ikke lavet af recirkulerede materialer. Genanvendelse gør også fibrene kortere og kortere hver gang. Det betyder, at de ikke er lige så stærke som tidligere. Nogle gange skal vi have nye fibre for at få den kvalitet, vi ønsker f. eks. lysere farver eller en jævn overflade. Men ingen grund til bekymring – nye fibre er også vigtige for systemet. Fibre kan ikke genanvendes et  uendeligt antal gange, og vi må bruge nye fibre for at holde systemet i gang. Så at bruge nye fibre til rette behov, er den rigtige vej at gå. Det er vigtig at sikre, at nye fibre, som bruges i nogle produkter, kommer fra en ansvarligt forvaltet skov, hvor tømret regenereres og den naturlige habitat opretholdes. Det er selvfølgeligt afgørende, at når produktet er færdigbrugt, bliver produktet recirkuleret.

HVORDAN FINDER DU DET RIGTIGE PRODUKT?
Mange produkter har et krav om at en vis procentdel af fibrene skal være recirkulerede. Det er altid væsentligt at kunne stole på trediepart, som har undersøgt produkterne i henhold til fastsatte kriterier. Der findes forskellige  miljømærker. Her er hvad de vigtigste står for:

For recirkulerede produkter, se efter disse miljømærker:

For produkter lavet med nye fibre, se efter følgende etiketter:

DINE VALG GØR EN FORSKEL!
Magten er virkelig i dine hænder! Ved at vælge de rigtige produkter, så hjælper du til med at spare på jordens ressourcer og opfordrer producenterne til at lave mere miljøvenlige produkter Så gå ud og vælg klogt!

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form