Logo Lyreco

15 tips til et mere bæredygtigt kontor

Del via:
  • Staples_article

Få ændringer af daglige vaner på kontoret og en justering af, hvordan du køber og bruger produkter, kan have en enorm indflydelse på din virksomheds CO2-aftryk. Hvis du stadig holder fast i brug-og-smid-væk-vaner, så tænk på, hvad du kan ændre. Her er nogle forslag, der kan hjælpe dig på vej, fra hurtige til langsigtede løsninger:

1. Hold øje med energibesparelsescertificeringer ved indkøb af nyt udstyr, såsom "Energy Star"-certificering, og hvis dit nuværende udstyr har energibesparelsesindstillinger, skal du sørge for, at de er aktive. 

2. Vælg multifunktionelle enheder, såsom alt-i-én-printere, der kan udskrive, kopiere og scanne dokumenter. Disse enheder bruger meget mindre energi end individuelle maskiner og har bevist at kunne reducere overforbrug, fordi ansatte er mindre tilbøjelige til at gå hen til en delt maskine unødigt.

3. Anspor dine medarbejderne til at spare el og give deres helbred et boost ved at undgå elevatoren eller rulletrappen og tage trappen. Bed dem også om at sætte computeren i dvale, når de er væk fra deres skrivebord. Brugen af dvaletilstand på bare én computer kan betyde 136 kg mindre CO2-udledning pr. år. Men da computere, der efterlades på standby, stadig forbruger 50 % strøm, som når de er i brug, skal alle computere lukkes korrekt ved arbejdsdagens afslutning.

4. Brug energibesparende teknologi til automatisk at slukke for computere, skærme og printere efter lukketid. Dette vil ikke kun være med til at reducere CO2, men forhindrer også, at du kommer til at betale for strømforbruget af maskiner, der står på standby, så du sparer penge.

5. Installer kun kolde vandhaner på badeværelser for at spare 60 euro pr. medarbejder pr. år. Vi vasker i gennemsnit hænder syv gange om dagen, men vi gør det i meget varmere vand, end der er nødvendigt for at slå bakterier ihjel.

6. Sluk lyset i lokaler og gange, der ikke bliver brugt, for at reducere udgifter til belysning med op til 15 %. Cirka 40 % af den elektricitet, der forbruges i en typisk kontorbygning, bruges til kunstig belysning. Og mens de fleste kontorer har skiftet til energibesparende lyskilder, efterlades lamper ofte tændte døgnet rundt. Brug dagslyset mest muligt, og installer bevægelsesaktiverede lyskontakter.

7. Montér et programmerbart klimaanlæg, der kører på et behageligt niveau hele året, og som automatisk slukker for varme og aircondition efter lukketid. Ved at skrue ned for termostaten i mindst 8 timer i døgnet, kan du spare op til 1 % pr. år for hver grad, der skrues ned!

8. Genovervej din udskrivningsvaner. Gennemfør en udskrivningspolitik, der opfordrer til at gemme filer digitalt i stedet for at udskrive alt. Med hensyn til brugen af papir anslås det, at der fældes ca. 18 træer for hver 10 ansatte pr. år. For at spare papir skal du indstille kopimaskiner og printere til enkelte eksemplarer og dobbeltsidet udskrivning. Det er også fornuftigt at købe bæredygtigt kontorpapir og miljøvenlige blækpatroner.

9. Reducer antallet af små, ineffektive ordrer. Dette reducerer emballageforbruget og transportforureningen og mindsker endda også dine administrationsomkostninger.

10. Konsolider dine produktkategorier. Hvis I bruger én primær leverandør til alle kategorier, sikres I bedre effektivitet i emballageforbrug, transportomkostninger og administrative ressourcer.

11. Vælg naturmaterialer og -inventar til kontoret. Mange produkter, der bruges i kontormiljøer, indeholder ubehagelige stoffer. Fra kemiske rengøringsmidler og giftige forbrugsstoffer til udskrivning, der skal behandles varsomt og bortskaffes korrekt, til møbler og indretning, der lækker uvelkomne stoffer ud i atmosfæren, som f.eks. formaldehyd.

12. Genanvend. Det anslås, at for hvert ton papir, der genanvendes, spares ca. 17 træer og ca. 26.500 liter vand. Genbrug er med til at reducere otte typer vandforurenende og 10 typer luftforurenende stoffer og reducerer belastningen på lossepladser. Dette er især vigtigt for kontorelektronik og batterier, der indeholder kemikalier, som kan forurene grundvandet, men ifølge EPA, bliver kun 18 % af e-affald genbrugt.

13. Brug refills for at reducere dit kontors CO2-udledning væsentligt. Der smides mere end 4 millioner engangskuglepenne væk dagligt alene i USA, så hvorfor ikke fylde lageret op med genanvendelige kuglepenne og refills i stedet?

14. Køb miljøvenlige produkter. Undersøg, om de produkter, du køber, er fremstillet af genbrugsmaterialer, udskiftelige eller genanvendelige materialer, eller du kan ganske enkelt vælge fra Staples' sortiment af over 12.000 miljøvenlige produkter.

15. Indfør en bæredygtig 1-trins-løsning. Det kan være en skræmmende opgave at blive miljøbevidst. Staples' nye Easy on the Planet-program blev udviklet for at hjælpe dig med at nå din virksomheds bæredygtighedsmål ved hjælp af en skræddersyet plan, der registrerer dine fremskridt og hjælper med at finde muligheder for forbedring.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form