Logo Lyreco

10 metoder til at gøre din virksomhed grønnere – og spare penge

Del via:
staples

Det er sund fornuft at drive en bæredygtig og miljøbevidst virksomhed. Ikke kun fordi det er en grønnere måde at arbejde på, men fordi det kan gøre virksomheden mere strømlinet, mere effektiv og, frem for alt, mere profitabel.

Der er mange områder, hvor du kan skabe forandringer, og når de tælles sammen, kan besparelserne – og dit CO2-aftryk – være ret markante.

Business, træ, tabel, kaffe, bærbare, ingen person, office, papir, skrivebord, træ, cup, sammensætning, uddannelse, mad, drikke, indendørs, dawn, arbejde, service, skrivning

1. Mindsk dine udgifter på belysning

Hvis der er områder på din arbejdsplads, der ikke bruges ofte, f.eks. opbevaringsrum og toiletter, kan du overveje at installere bevægelsessensorer, så lyset kun tændes, når en person går ind i rummet. Sørg også for at bruge elsparepærer i alle lokaler.

2. Skru ned for temperaturen

Vidste du, at du kan reducere udgifterne på varme med 1 % for hver grad, du skruer ned i løbet af en arbejdsdag? Hvis der er et fast niveau, får I en passende temperatur på kontoret, og I bliver mere bæredygtige. Du kan også overveje at indstille timere på varmesystemet og på den måde sikre, at bygningen kun opvarmes, når den er i brug. 

3. Sluk i stedet for standby

Hvis din virksomhed bruger mange stationære pc'er og laptops, kan du opfordre medarbejderne til at slå slumretilstand til, når de går hjem, da standby kan bruge op til halvdelen af den strøm, computerne forbruger, når de tændt. I løbet af et år kan det reducere CO2-udslippet med op til 136 kg.

4. Spar på jeres printerartikler

Hvorfor købe nye printerpatroner, når en genanvendt koster mindre, bruger mindre energi og er fremstillet af færre materialer? Og med Staples’ sortiment er du garanteret, at patronerne altid udskriver med samme høje kvalitet.

5. Gå over til genbrugspapir

Selvom færre udskrivninger og et ryk over mod det “digitale kontor” selvfølgelig vil være den bedste metode til at spare på omkostningerne i forbindelse med udskrivning, vil der altid være behov for netop udskrifter. Men der er ingen grund til ikke at skifte til genbrugspapir. Kvaliteten er så god, at det næsten er umuligt at se forskellen på genbrugspapir og "nyt" papir. Du kan også konfigurere printerindstillingerne til "dobbeltsidet" som standard.

6. Få et grønt køkken

Køkkenet er også et vigtigt arbejdsområde. Her kan du også indføre bæredygtighed ved f.eks. at bruge 100 % nedbrydelige drikkekrus og affaldsposer af genbrugsmaterialer.

7. Vælg grønnere rengøringsprodukter

Mange rengøringsprodukter indeholder kemikalier, der skader miljøet, men det er muligt at få produkter, som er lige så effektive, skønt de er naturlige.

8. Bestil kun det, I skal bruge

Der er en teori om, at den mest økonomiske metode til at bestille kontorartikler er ved at bestille store mængder, men det er ikke altid sandheden. Nogle produkter, som selvklæbende konvolutter, har f.eks. en begrænset holdbarhed. Og opbevaring af større mængder af forskellige artikler optager plads, der kan bruges bedre. Det er derfor, vi samarbejder med vores kunder for at finde frem til den mest energi-, omkostnings- og miljøeffektive løsning.

9. Brug genopladelige batterier

Der er mange ting som lommeregnere, ure og trådløse computermus, der kører på batterier, som ofte skal udskiftes. Almindelige batterier er dyre og skal bortskaffes på en bestemt måde, så det er en bedre idé at bruge genopladelige batterier i stedet. De kan genbruges hundredvis af gange, men skal kun betales for en gang.

10. Smid ikke ud – brug det hele igen

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opsætte forskellige genbrugsbeholdere til papir, pap, plast og metal på kontoret. Og hvis du har gammelt elektrisk udstyr som skærme og computere, der skal bortskaffes, kan lokalt genbrug forhindre, at farlige kemikalier som bly, kadmium og arsenik ender på lossepladserne.

Hvis du følger disse råd, så er du godt på vej til en grønnere og mere bæredygtig – og profitabel – virksomhed. Se, det er en rigtig win-win-situation.

Del via:

Fortsæt med at læse

Kontakt
close

Ring til os

Du kan ringe til en Staples-medarbejder på følgende nummer:

(+45) 70 130 131

Du kan også udfylde nedenstående formular, hvorefter en af vores repræsentanter vil kontakte dig snarest

Get help DK

Form